11. prosince 2015 • 10:34

Samková bere antibiotika, ale závod pojede. Dobrá zkouška, tvrdí

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebul a makej! Podle svého oblíbeného hesla se řídí snowboardkrosařka Eva Samková. Šest dní se v posteli s angínou nemohla skoro pohnout, ale dnes bude přece jenom na startu kvalifikace úvodního závodu Světového poháru v Montafonu. „Jsem ráda, že jsem to zvládla. Myslím, že to byla dobrá zkouška do budoucna,“ říká Samková.



Minulou zimu se jí seriál Světového poháru úplně vyhnul, protože sezonu ukončila už v lednu po pádu na X-Games. A start do nové sezony se taky málem nekonal kvůli silné angíně.

„Nejdřív jsem uvažovala, jestli vůbec jet, protože jsem teď ležela šest dní s angínou a necítila jsem se moc dobře,“ popisuje Samková.

Během čtvrtka se však situace otočila k lepšímu.

„Ráno před tréninkem jsem jela do nemocnice, všechny krevní testy jsou v pořádku. Beru antibiotika, fyzicky se necítím zas tak špatně, takže jsem nahoru vyrazila,“ říká Samková, která tak odjela tréninkové jízdy. „Bylo krásně, sníh je technický, ale super. Trať je docela zábavná, je jednoduchá. Což je obzvlášť teď pro mě důležité. Na první svěťák je vždycky lepší, když je trať nějak víc v klidu.“

V dnešní kvalifikaci se tak Samková postaví na start Světového poháru poprvé od loňského března, kdy si krátce po vítězné olympiádě ve švýcarském Veysonnaz zlomila kotník. Teď se těší na nový start. V pátek ji čeká kvalifikace, v sobotu snad závod.

„Mně se tady docela líbí. Je pravda, že první trénink byl pro mě hodně těžký. Po šesti dnech se vracet přímo do trati není úplně příjemné. Nějak jsme to nakonec odjela. Zvládla jsem projet celou trať, jsem ráda,“ říká Samková. „Kvalifikace bude dost jako trénink. Samozřejmě se chci kvalifikovat. Závod chci zajet co nejlíp. Potom, co jsem byla nemocná a bylo mi dost špatně, chci to nějak odjet. Žádné očekávání na sebe nekladu.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud