4. listopadu 2008 • 15:55

Verner největším favoritem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český krasobruslař Tomáš Verner se dostal do role největšího favorita nadcházejícího závodu Grand Prix v Číně. V Pekingu totiž bude chybět světový rekordman Japonec Daisuke Takahaši, který se odhlásil kvůli zranění kolena.



Dnes to oznámila Japonská bruslařská federace.

Stříbrný medailista z loňského mistrovství světa Takahaši si poranil pravé koleno v pátek na tréninku. Zranění dvaadvacetiletému krasobruslaři nedovolí závodit v pátek a sobotu v Pekingu, další start v Grand Prix má naplánovaný na konec listopadu na domácí půdě v Tokiu.

Mistr Evropy Verner s osobním rekordem 232,67 bodu ční nad ostatními účastníky pekingského závodu. Osobní rekordy nad 200 bodů mají už jen Američané Stephen Carriere a Jeremy Abbott a Švéd Kristoffer Berntsson. Překvapit může ruský krasobruslař Arťom Borodulin, úřadující juniorský vicemistr světa.

Verner si v Pekingu zopakuje situaci z loňského závodu Grand Prix v Paříži, kdy se po odhlášení domácího favorita Briana Jouberta stal největším kandidátem na vítězství. Tehdy to psychicky neunesl a po pokaženém krátkém programu skončil až šestý.

Články odjinud


Články odjinud