28. července 2009 • 11:58

Bauer se vrátil k osvědčené přípravě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Horské a silniční kolo proháněl často běžec na lyžích Lukáš Bauer v první fázi přípravy na olympijskou sezonu. Bývalý vítěz Světového poháru a vicemistr světa z Liberce už má za sebou dovolenou v Řecku a snaží se přibližně "kopírovat" trénink z roku 2007.



"Po něm přišla veleúspěšná zima," uvedl osmadvacetiletý Bauer na svých internetových stránkách. Ve zmiňované sezoně vyhrál Tour de Ski a pak jako první český běžec také Světový pohár.

"Příprava jde zatím dobře a zdravotně jsem v pořádku," pochvaloval si dosavadní trénink, který po státnicích začal s tréninkem účastí v maratonu horských kol Author Král Šumavy. V rozmoklém terénu absolvoval novou krátkou trať 45 km. "I když mi dala hodně zabrat, tak jsem si závod užíval, protože pro mě byl konečně startem přípravy na olympijskou sezonu," uvedl Bauer.

První reprezentační soustředění se uskutečnilo začátkem června v italském Passo del Tonale. Horské kolo vystřídalo silniční a výšlapy po vzoru cyklistického Gira d'Italia. "Zdolávali jsme třeba Passo Stelvio, Passo Gavia a z Gira známé Mortorilo," řekl Bauer s tím, že vedle kola přišly na řadu i kolečkové lyže a běžecké tréninky.

Pak se Bauer vrátil na horské kolo a v Českém poháru v Teplicích skončil na techničtější trati osmý. Z tréninku si na tři dny odskočil do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, kam "přestoupil" kvůli léčbě problémů s astmatem. "Náplní bylo množství různých vyšetření, které byly dlouhodobě plánovány za účelem posouzení dosavadní léčby a zjištění případných vylepšení," uvedl.

Dovolenou s rodinou strávil na řeckém ostrovu Zakynthos u moře, jak mu doporučili lékaři kvůli astmatu. Po návratu přišla na řadu objemnější část přípravy a opět silniční kolo. "Vyrazil jsem z Božího Daru do Jablonce nad Nisou (215 km) a toto období zakončil mistrovstvím republiky v X-terře," řekl Bauer.

V rodném kraji u Ostrova nad Ohří skončil v terénním triatlonu na pátém místě.
Momentálně je Bauer s částí reprezentace doma na Božím Daru, kde bude týden a čeká ho mimo jiné časovka na 12 km do vrchu na silničním kole.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud