8. března 2010 • 15:46

Sáblíková do Nizozemí odjela, start je ale nejistý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobná olympijská vítězka Martina Sáblíková dnes odcestovala do nizozemského Heerenveenu, kde se od pátku do neděle uskuteční finále Světového poháru v rychlobruslení.



Zda se však v pátek postaví na start 'trojky' a bude hájit vedení v průběžném pořadí seriálu, není momentálně jisté.

"Martina prakticky týden netrénovala, na ledě byla naposledy ve Vancouveru při pětce. Uvidíme, jak bude vypadat na ledě. Podle toho se rozhodneme," řekl trenér Petr Novák ČTK.

Kouč Petr Novák sundává vyčerpané Sáblíkové brusle po závodě na 5 000 metrůFoto ČTK/AP


Dvaadvacetiletá rychlobruslařka se v minulých dnech věnovala sponzorským povinnostem po olympijském úspěchu. Stihla i pokřtít knihu mapující její kariéru a zúčastnila se několika oslav zisku tří vancouverských medailí. "Únava je značná a stále vše dospává," uvedl Novák na adresu Sáblíkové.

Sáblíková by se teoreticky v Heerenveenu měla představit i příští týden, neboť v Nizozemsku se uskuteční mistrovství světa ve víceboji, na kterém by měla obhajovat titul z předešlého roku. Už při cestě z Vancouveru ale řekla, že na MS zřejmě startovat nebude.

Bez ohledu na to ale bude mít Česko na MS zastoupení. Kouč Novák počítá s tím, že se na něm představí Karolína Erbanová, kterou tento víkend čeká juniorský světový šampionát v Moskvě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud