21. srpna 2011 • 05:00

Oběť trenéra Hřídela promluvila: Pořád se ho bojím!

Autor: Blesk Tomáš Koníček
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když on sedí ve vazbě a čeká na soud, ona je pořád nervózní. Expřítelkyně známého fotbalového trenéra Martina Hřídela (43), paní Ilona (37), promluvila. „Pořád z něj mám strach. Bojím se, že ho pustí,“ řekla Blesku do telefonu. Osobnímu setkání se vyhýbá. „Necítím se na to. Je to pro mne těžké,“ povídala.



Právě kvůli útoku na ni je kouč ve vazební věznici v Praze na Ruzyni. Je obviněn ze tří trestných činů: Stalkingu, vyhrožování a krádeže. Před měsícem ji prý zbil a to byla poslední kapka: Na policii oznámila, jaké s ním má už delší dobu problémy.

Dva roky spolu chodili, a když se rozešli, nedokázal to prý Hřídel pochopit. „Pořád jsme se scházeli. A to dost často. Nevím, proč okolí vykládala, že spolu nejsme,“ přiznal trenér v exkluzivním rozhovoru pro Blesk, jenž proběhl toto úterý za mřížemi a při kterém prozradil, že má expřítelkyni pořád rád.

Podle paní Ilony ji napadl. „Bylo to za bílého dne, když jsem slavila s kamarádkou narozeniny. Zaútočil na mě na ulici. Rozbil mi nos a já měla modřiny od jeho rukou. Fotila to i kriminálka. Je to z fotek naprosto jasné,“ popsala hrozný zážitek.

Sama je překvapená, kam až se incident dostal. „Já jsem ho do basy rozhodně dostat nechtěla. Jen jsem chtěla mít od něj klid a žít si po svém. To se mi bohužel nedařilo,“ tvrdí Ilona, kterou naštvalo především to, že Hřídel celé napadení zlehčuje.

„On mě nezbil? On si na to nevzpomíná? Ani se nedivím... Ve stavu, v jakém byl. On často zapomíná na tyto věci,“ povídala naštvaně.

Její obavy, že Hřídela brzy pustí, se prý naplní. „Už jsem rezignovala. Myslím, že ten soud stejně vyhraje. Dnes vládnou dobré kontakty a co si budeme říkat, on je má. A také má velice dobrou právničku. Na to já peníze nemám,“ tvrdí paní Ilona, která si stále hledá právníka.

Především se ale hrozí toho, co bude potom. „Je dost možné, že mě bude zase obtěžovat,“ myslí si.

Hřídel je už měsíc ve vazbě a minimálně další měsíc tam bude. „Policie nyní vede s dohledem okresního státního zastupitelství přípravné řízení,“ řekl mluvčí kladenského soudu Ivo Poštolka. „Dělají se znalecké posudky. Bude to trvat minimálně ještě měsíc,“ vysvětlila státní zástupkyně Nina Brozová. Do té doby bude Hřídel určitě za mřížemi.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud