25. ledna 2014 • 16:39

Smutek Cibulkové je pryč! Ráno už na sebe možná budu pyšná

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože slovenská tenistka Dominika Cibulková ve finále Australian Open nestačila na Číňanku Li Na a na premiérový grandslamový titul nedosáhla, až se v neděli vzbudí, bude na své letošní vystoupení v Melbourne pyšná. Udělala prý velký krok kupředu, získala hodně sebevědomí a je přesvědčená, že jednou turnaj "velké čtyřky" vyhraje.



"Je mi 24 let a už jsem hrála grandslamové finále. Cítím, že svou hrou mohu konkurovat největším jménům a porazit je. Tak proč bych nemohla vyhrát grandslam?" citovala Cibulkovou agentura Reuters.

V Austrálii prožila životní dva týdny. Jejím dosavadním maximem bylo semifinále Roland Garros z roku 2009, teď došla o kolo dál. "Hrát grandslamové finále je velký krok vpřed. Čekala jsem na to dlouho. Získala jsem tu obrovské sebevědomí a víru v to, že to mohu dokázat (vyhrát titul). Jsem na to připravená," řekla Cibulková, která v Melbourne získala skalpy světové trojky Marie Šarapovové i pětky Agnieszky Radwaňské.

Za jednu z příčin finálové porážky považovala to, že ji neposlouchalo podání, její tradiční slabina.

"Můj servis nefungoval a Li Na diktovala průběh zápasu. Mohla mě zatlačit od prvního míče a já se pak celý zápas bránila. Několikrát jsem se přistihla až metr za základní čárou, to není to, co bych chtěla hrát. Proto byla lepší," uznala Cibulková, s pouhými 161 centimetry jedna z nejmenších finalistek v historii grandslamů.

Zklamání z toho, že pro Slovensko nezískala první grandslamový titul ve dvouhře v historii, prý brzy vystřídá spokojenost.

"Zítra ráno už na sebe možná budu stoprocentně pyšná. Teď je to ještě tak na 50 procent. Bylo to moje první finále grandslamu a jsem pyšná na to, jak jsem se s tím vypořádala. Chtěla jsem hrát svůj nejlepší tenis, ale měla jsem proti sobě extrémně dobrou soupeřku," dodala Cibulková.

Věří, že pro ni úspěch v Melbourne nebude příliš svazující. "Neberu to tak, že bych tím na sebe vytvořila tlak. Chci prostě takhle pokračovat. Hrála jsme už předtím dobře na Roland Garros a ve Wimbledonu a teď jsem ukázala, že mohu hrát na všech površích," řekla slovenská tenistka.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sice ve finále Australian Open prohrála, na tiskové konferenci už se ale na novináře smála. Dosáhla skvělého výsledku.
Slovenská tenistka Dominika Cibulková sice ve finále Australian Open prohrála, na tiskové konferenci už se ale na novináře smála. Dosáhla skvělého výsledku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud