21. ledna 2015 • 19:55

Proti ní letěla i raketa. Já jsem si ani jednou nebouchla, říká Plíšková

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kurióznímu momentu musela během zápasu 2. kola na Australian Open proti Francouzce Oceane Dodinové čelit česká tenistka Karolína Plíšková. Ve druhém setu proti ní podávající soupeřce vyklouzla raketa z ruky a letěla ve směru míčku, než padla na kurt. Česká hráčka zvládla situaci s přehledem, míček vrátila do kurtu a získala tak bod.



Takhle nečekaný ruch může tenistu pěkně potrápit. Čeká na míček, soustředí se, a najednou společně s ním vidí letět i raketu. Než podání přiletí až k němu, ozve se ještě pořádné plesknutí, jak raketa narazí o zem. Neslyší čistě úder, rozptyluje ho zvuk při sledování dráhy letu podání.

Přesně tohle se stalo Plíškové v zápase s Dodinovou. Ta podávala za stavu 4:4 a 0:40 ve druhém setu, raketa jí vypadla z ruky a letěla pár metrů před ni.

VIDEO | Podívejte se, jak Dodinové vypadla raketa

„Zaregistrovala jsem to, zrovna když jsem hrála úder. Tak jsem to jen strčila přes síť a naštěstí jsem se trefila do kurtu,“ popisovala netradiční zkušenost Plíšková. V dané výměně zachovala duchapřítomnost a return zahrála pod nohy Dodinové, která neměla míček jak vrátit. Pak už mohla jen mašírovat na lavičku, protože právě prohrála game na 4:5.

Výměnu Dodinová ještě „dohrála“ na lavičce, když kamsi ukazovala zdvižený palec. Jako kdyby chtěla ironicky naznačit, že se výměna měla opakovat. „Předváděla nějaká gesta, nevím proč," divila se Plíšková. „Jsem ráda, že jsem se svou raketou ani jednou nebouchla.“

Zápas pro ni byl ošidný hlavně kvůli tomu, že do něho proti 183. hráčce žebříčku šla jako favoritka, od které se čekal postup. „Normálně bych takový zápas měla vyhrát ve dvou setech,“ ulevila si po namáhavé přetahované. Bez zábran „zabíjející“ údery vzdorovala Dodinová české vycházející hvězdě plné dvě hodiny.

„Když proti sobě mám nasazenou holku, hraje se mi trošku líp. S touhle jsem nepodávala jak jsem chtěla, blbla jsem s nadhozem, neměla jsem to ve svých rukách, jak jsem zvyklá. Bylo to nahoru dolů. Nehrálo se mi dobře. Každopádně jsem ráda, že už je to pryč,“ oddechla si vítězka po těsné partii 7:5, 5:7 a 6:4.

V dalším kole se utká s desátou nasazenou Jelenou Makarovovou z Ruska.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud