23. října 2014 • 12:10

Konečně přišel čas Marii porazit, jásala po výhře šťastná Kvitová

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen asi ti nejvěrnější fanoušci Petře Kvitové po prvních dvou gamech druhého zápasu na Turnaji mistryň věřili. Evidentně nervózní Češka prohrála úvodní dva gamy s Marií Šarapovovou jasně, zlobil ji servis a ani při ostatních úderech nevypadala jistě. 



Připočteme-li k tomu špatný výkon z úvodního zápasu proti Radwaňské a vzájemná mizerná bilance (2:6) se Šarapovovou, důvodu k optimismu nebylo mnoho.

Od třetího gamu však jakoby na dvorec přišla jiná tenistka. Pěti gamy totálně otočila poměr sil a první set dovedla v klidu do úspěšného konce, když vyhrála 6:3.

Česká jednička předvedla výborný výkon.Foto Reuters

"Po první prohře jsem se dnes cítila dobře a jsem ráda, že jsem to zvládla. Vyhrála jsem druhý zápas a jsem tady pořád ve hře o semifinále," prohlásila dvojnásobná wimbledonská šampionka bezprostředně po zápase.

Ve sebevědomém výkonu plném tvrdých a přesných úderů od základní čáry pokračovala světová trojka i ve druhém setu. Bezradné Šarapovové dovolila mírnou korekci výsledku až za stavu 5:0, kdy pětinásobná grandslamová vítězka vyhrála dva gamy v řadě.

Pomohl Kotyza


Po krátké poradě s koučem Davidem Kotyzou však veškeré obavy vzaly za své a Kvitová dopodávala utkání do vítězného konce. "Už nedávno v Pekingu jsem proti Marii hrála dobře a tušila, jak na ni vyzrát, ale prohrála jsem. Teď nejspíš přišel čas ji konečně porazit," uvedla pro zápasu Češka.

Závěrečná radost české tenistky.Foto ČTK

Kvitová tak porazila ruskou soupeřku poprvé od vítězného wimbledonského finále v roce 2011 (druhá výhra přišla po skreči Šarapovové).

"Ani jsem nevěděla, kolik to ve druhém setu je, jen že vedu. S Marií se musí hrát pořád, protože ona to začne pálit, jako to začala, a klidně se vrátí do utkání. Tohle jsem věděla, že musím dodržet," řekla po zápase Kvitová.

V rozhodujícím souboji o postup se Kvitová utká s Caroline Wozniackou, která má na kontě dvě výhry.

Ani případná prohra nemusí pro Kvitovou znamenat konec na turnaji. V tom případě by musela proti Dánce ale vyhrát minimálně set a zároveň doufat ve vítězství Šarapovové nad Radwaňskou.

Stejně tak ani výhra nedává fulnecké rodačce jistotu postupu, pokud by v druhém zápase vyhrála Polka Šarapovovou porazila, rozhodoval by mezi tenistkami vzájemný poměr setů (míčů). Páteční den tak slibuje hodně napínavou podívanou.

TABULKA BÍLÉ SKUPINY
1. Wozniacká 2 2 0 4:1 2
2. A. Radwaňská 2 1 1 2:2 1
3. Kvitová 2 1 1 2:2 1
4. Šarapovová 2 0 2 1:4 0

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud