24. října 2014 • 23:19

Nadal vypadl v Basileji. Turnaj mistrů se ho týkat nebude

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský tenista Rafael Nadal po vyřazení ve čtvrtfinále v Basileji oznámil, že půjde na operaci slepého střeva a nebude startovat na Turnaji mistrů. Třetí hráč světového žebříčku upřesnil, že chirurgický zákrok podstoupí 3. listopadu, což pro něho znamená konec sezony. Závěrečný podnik sezony v Londýně začne 9. listopadu.



Nadala zánět slepého střeva trápí už několik týdnů. Dosud operaci oddaloval antibiotiky a doufal, že sezonu dohraje. Po dnešní prohře se sedmnáctiletým Chorvatem Bornou Čoričem se ale rozhodl už nic neodkládat. "Nebudu hrát v Paříži ani v Londýně, nejsem schopen pořádně soutěžit," řekl osmadvacetiletý rodák z Mallorky reportérům v Basileji.

Čtrnáctinásobný grandslamový šampion už během dneška zveřejnil, že nepojede příští týden na turnaj série Masters v Paříži. Pořadatelům se ale omluvil z osobních důvodů a ne ze zdravotních.

Otázku Turnaje mistrů nechával stále otevřenou. Jeho strýc a trenér Toni Nadal přitom už v polovině minulého týdne vyloučil, že by mohl v Londýně startovat.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Basileji

Dvouhra - čtvrtfinále:

Čorič (Chorv.) - Nadal (2-Šp.) 6:2, 7:6 (7:4).

 

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud