23. března 2015 • 09:06

Vítězný Djokovič se ve finále třásl. Pak slavil 50. titul kariéry

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takovou oslavu jubilea by si ani sám Novak Djokovič možná nenaplánoval lépe. Padesátý titul kariéry získal na gigantickém podniku v Indian Wells, když ve finále přemohl vlastní nervovou soustavu i jednoho z největších rivalů Rogera Federera. Po výsledku 6:3, 6:7 (5), 6:2 je Srb už na 12. místě historických tabulek.



Nervózní duel světové jedničky proti dvojce mohl skončit daleko dřív. Djokovič vedl ve druhé sadě s brejkem, nakonec však proti kontrujícímu Švýcarovi musel do tiebreaku, v němž ukázal přes všechny své geniální schopnosti, že je také pouze člověkem. Ve zkrácené hře vyrobil tři dvojchyby, dvě za sebou za stavu 5:4, čímž nabídl Federerovi setbol. A ten se ho chopil.

„Všichni jsme jen lidé. I když už mám hodně zkušeností, jde o úplně normální věc,“ hájil se sedmadvacetiletý Srb. Kamery ve druhém setu zachytily jeho dramaticky se třesoucí ruku, když upíjel z lahve s vodou.

„Bylo to přesně to, co jste viděli. Někdy prostě nedokážete ovládat svoje tělo a jeho reakce. Procházel jsem v tu chvíli těžkými momenty,“ přiznal Djokovič, jenž nezapomněl připomenout, že to byl zase Federer, kdo ve třetím setu za stavu 2:3 spáchal dvojchybu a dal protivníkovi náskok 4:2.

A Djokovič už se neohlížel zpět. Po Australian Open získal i druhý prozatím nejcennější titul roku 2015, s bilancí 19:2 má nakročeno k velké sezoně. „Jsem na vrcholu sil a pokusím se využít každý aspekt tohoto faktu k tomu, abych urval co nejvíc velkých titulů,“ vyhlásil.

V Indian Wells šlo už o jeho čtvrtý titul, čímž právě vyrovnal rekordmana Federera. S celkovými padesáti vyhranými turnaji je na 12. místě dějin, když přeskočil svého kouče Borise Beckera (49 titulů).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud