21. dubna 2015 • 18:30

Šafářová postoupila do 2. kola, Strýcová vypadla. Veselý odvracel setboly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Lucie Šafářová potvrdila v prvním kole turnaje ve Stuttgartu pozici favoritky a porazila ukrajinskou hráčku z kvalifikace Katerynu Bondarenkovou 7:6 a 6:4. Její fedcupová spoluhráčka Barbora Strýcová naopak vypadla.



Světová třináctka Šafářová se na postup přes 148. hráčku žebříčku Bondarenkovou ve svém prvním letošním duelu na antuce nadřela. Zápas trval hodinu a tři čtvrtě a česká tenistka v tie-breaku první sady čelila dvěma setbolům. Zkrácenou hru nakonec vyhrála 10:8 a vyrovnaný druhý set rozhodla brejkem v devátém gamu na 5:4. Vítězství následně zpečetila čistou hrou.

V druhém kole se Šafářová utká se čtvrtou nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska, jež měla coby turnajová čtyřka na úvod volno. Do druhého kola byla nasazena také trojka Petra Kvitová , kterou čeká Američanka Madison Brengleová.

Strýcová utrpěla ve Stuttgartu třetí porážku na okruhu WTA v řadě. Devětadvacetiletá tenistka nestačila na Garbiňe Muguruzaovou a španělské soupeřce v prvním vzájemném zápase podlehla 1:6, 4:6.

Strýcová nezvládla úvodní zápasy ani na předchozích podnicích v Indian Wells a v Miami, kde byla nasazena do 2. kola. S jednadvacetiletou Muguruzaovou rychle prohrávala 0:5 a teprve poté začala při svém podání bodovat.

Sama si za celý zápas vypracovala jediný brejk, který v závěru druhé sady proměnila. Znamenal však jen snížení na 3:5, soupeřka další drama nepřipustila.

Veselý odvrátil setboly a postoupil

Tenista Jiří Veselý postoupil do druhého kola antukového turnaje v Bukurešti. Český daviscupový reprezentant porazil 6:3, 7:6 Diega Schwartzmana z Argentiny, jemuž v druhém setu odvrátil pět setbolů.

Sedmý nasazený Veselý se přetahoval se Schwartzmanem téměř dvě hodiny, přičemž hodinu a čtvrt trval dramatický druhý set. Jednadvacetiletý Čech v něm nejprve srovnal z nepříznivého skóre 0:3, a když sada dospěla do tie-breaku, dotahovat musel i v něm.

Se Schwartzmanem prohrával ve zkrácené hře 4:6, odvrátil však oba setboly a pak i další tři, které si o rok starší Argentinec vypracoval. Po stavu 9:9 se dostal do vedení poprvé Veselý a proměnil hned svůj první mečbol.

V druhém kole se mladý český tenista utká s Tunisanem Malikem Džazírím. Vítěz turnaje z roku 2013 a loňský finalista Lukáš Rosol měl coby turnajová čtyřka na úvod volno a o čtvrtfinále se utká se Srbem Dušanem Lajovičem.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 731.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Muguruzaová (Šp.) - Strýcová (ČR) 6:1, 6:4,
Šafářová (ČR) - K. Bondarenková (Ukr.) 7:6 (10:8), 6:4,
Suárezová (8-Šp.) - Rodinová (Rus.) 6:2, 6:7 (5:7), 6:4,
Melnikovová (Rus.) - Martičová (Chorv.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Görgesová, Lisická (Něm.) - Juraková, Krejčíková (Chorv./ČR) 6:3, 3:6, 10:5,
Jansová, Klepačová (4-Pol./Slovin.) - Kalašnikovová, Siniaková (Gruz./ČR) 6:4, 6:0.

Tenisový turnaj mužů v Bukurešti (antuka, dotace 494.310 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Veselý (7-ČR) - Schwartzman (Arg.) 6:3, 7:6 (11:9),
García (5-Šp.) - Giustino (It.) 6:2, 6:0,
Bolelli (8-It.) - Golubjov (Kaz.) 7:6 (7:3), 6:4,
Baghdatis (Kypr) - Darcis (Belg.) 6:4, 6:2,
Haider-Maurer (Rak.) - Dodig (Chorv.) 7:5, 0:6, 6:4,
Lajovič (Srb.) - Zopp (Est.) 7:5, 6:1,
Tipsarevič (Srb.) - Fabbiano (It.) 6:4, 6:3,
Mektič (Chorv.) - Istomin (Uzb.) 6:3, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud