19. června 2015 • 15:10

Karlovič rozdrtil v německém Halle Berdycha rekordními 45 esy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistu Tomáše Berdycha z turnaje na trávě v Halle vyřadil suverénně podávající Ivo Karlovič. Přes dva metry vysoký Chorvat nasázel turnajové trojce ve čtvrtfinále rekordních 45 es a vyhrál za více než dvě hodiny 7:5, 6:7 a 6:3.



Berdych měl přes skvělé podání Chorvata tři šance na brejk, dva ve druhém a jednu v rozhodujícím třetím setu, ale ani jednou neuspěl. Karlovič měl i díky servisu celkem 61 vítězných míčů. Berdych s ním prohrál popáté z osmi vzájemných duelů.

"Skvělá práce doktore Ivo Karloviči, to je nový rekord," komentoval Berdych na sociálních sítích krátce po utkání výkon Chorvata, který 45 esy vylepšil rekord v utkání na dva vítězné sety o jeden nechytatelný servis. Dosud se o maximum dělil s Australanem Markem Philippoussisem. "Promiň, že to muselo být zrovna proti tobě," reagoval Karlovič.

"Berdych dobře returnoval. Proto bylo důležité dát hodně es," řekl 211 centimetrů vysoký hráč novinářům. "Fakt jsem netušil, kolik těch es bylo. Když jsem slyšel, že to bylo 45, věděl jsem, že je to rekord. Vždycky jsem rád, když jsem v něčem nejlepší, takže u es to platí taky," prohlásil Karlovič. Na otázku, zda ho víc těší rekord nebo postup do finále, odpověděl se smíchem: "Těžko říct. Semifinále je vždycky prima, ale je to jen ten týden. Rekord snad vydrží mnohem a mnohem déle."

Výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Karlovič (8-Chorv.) - Berdych (3-ČR) 7:5, 6:7 (8:10), 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud