24. září 2015 • 14:38

Parádní úspěch Allertové! Porazila Halepovou a je v semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Denisa Allertová postoupila v Kuang-čou podruhé v kariéře do semifinále turnaje WTA. Dvaadvacetiletá česká hráčka ve čtvrtfinále porazila světovou dvojku Simonu Halepovou z Rumunska 6:4, 6:3 a získala dosud nejcennější skalp.



"Je to nádherný pocit, protože jsme porazila Simonu Halepovou. Skvělou hráčku. Světovou dvojku. Vyrazilo mi to dech!" řekla Allertová serveru wtatennis.com.

Allertová, jejímž žebříčkovým maximem je 73. místo z minulého týdne, nastoupila proti nejvýše nasazené soupeřce bez respektu a v úvodním setu rychle vedla 3:0. Úvodní sadu dotáhla za 36 minut k vítězství, přestože za stavu 5:2 nedokázala dopodávat a rozhodla až dalším úspěšným brejkem v desáté hře.

Také ve druhém setu Allertová Rumunku přehrávala a vedla už 5:1, v závěru ale zopakovala scénář z první sady a ztraceným podáním dovolila Halepové snížit. Další komplikace pak už ale nepřipustila a vítězným míčem po lajně z bekhendu proměnila druhý mečbol.

"Ani nevím, jak jsem to dokázala. Soustředila jsem se na každý míč, na sebe, na svůj tenis a nehleděla na to, kdo je na druhé straně dvorce. Bojovala jsem o každý bod a fungovalo to. Jsem nadšená," dodala svěřenkyně trenéra Jana Příhody, která po skončení zápasu vstřebávala výhru na lavičce schovaná pod ručníkem.

O premiérový postup do boje o titul bude Allertová v pátek hrát proti třetí nasazené Saře Erraniové z Itálie. O místo ve finále usilovala zatím jen jednou, vloni v Lucemburku ale neuspěla.

Hráčku světové desítky porazila Allertová podruhé v kariéře. Poprvé to dokázala na nedávném US Open, kde v 1. kole zdolala tehdejší desítku Carlu Suárezovou ze Španělska.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Allertová (ČR) - Halepová (1-Rum.) 6:4, 6:3,
Erraniová (3-It.) - Čeng Saj-saj (8-Čína) 6:1, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud