21. října 2015 • 12:49

Plíšková se Turnaje mistryň nezúčastní, Šafářová musí čekat

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lucie Šafářová podlehla na turnaji v Moskvě ve druhém kole po velké bitvě domácí tenistce Anastasii Pavljučenkovové 1:6, 7:6, 3:6 a boj o účast ve dvouhře na Turnaji mistryň už nemá ve vlastních rukách. Prestižního zakončení sezony se určitě nebude účastnit Karolína Plíšková, která vypadla s Lotyškou Anastasijí Sevastovovou.



Na Turnaji mistryň už si určitě nezahraje Karolína Plíšková. Ta potřebovala v Moskvě vyhrát, ale dnes prohrála ve 2. kole s Lotyškou Anastasijí Sevastovovou 3:6, 6:7 a nebude ani náhradnicí. Nejspíš se tak v týdnu před finále Fed Cupu představí v Ču-chaj na turnaji Elite Trophy pro hráčky z 9. až 20. místa žebříčku.

Do Singapuru se probojovala jako šestá v pořadí Němka Angelique Kerberová, byť v Moskvě nehraje. Právě porážka Šafářové jí dala jistotu. A jako sedmá se díky postupu do čtvrtfinále v Moskvě kvalifikovala vítězka US Open Italka Flavia Pennettaová. Ta okamžitě po potvrzení své účasti v Singapuru z Kremlin Cupu odstoupila kvůli zranění nohy.

Lucie Šafářová nestačila na Pavljučenkovou Lucie Šafářová nestačila na PavljučenkovouFoto Reuters

Na turnaji dnes dohrála také Klára Koukalová. Třiatřicetiletá tenistka se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace a byla nasazeno přímo do druhého kola, protože v pavouku převzala místo původně čtvrté nasazené Kerberové, jež se odhlásila. Koukalová podlehla 4:6, 2:6 domácí Světlaně Kuzněcovové, které ani ve čtvrtém utkání v kariéře nedokázala vzít alespoň set.

Letošní finalistka Roland Garros Šafářová si na Turnaji mistryň zahraje minimálně čtyřhru s americkou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. V deblu si v Singapuru zahrají i Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Ve dvouhře má jistotu účasti dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová. Masters začne v neděli.

Šafářová se proti kamarádce a obhájkyni titulu Pavljučenkovové pomalu rozjížděla, po nedávné zdravotní pauze a boji s bakteriální infekcí uhrála v prvním setu jediný game. Ve druhém setu za stavu 2:5 ale zabojovala, po odvráceném mečbolu vyhrála tie-break a zápas protáhla až do dvouapůlhodinové bitvy.

Muži:

Dvouhra - 1. kolo:

Istomin (Uzb.) - Bedene (Brit.) 6:3, 6:3,
Berankis (Lit.) - Džazírí (Tun.) 6:4, 6:4,
Pouille (Fr.) - Bolelli (It.) 7:5, 4:1 skreč,
Karacev (Rus.) - Južnyj (Rus.) 6:4, 6:4.

Dvouhra - 2. kolo:

Haase (Niz.) - Cuevas (5-Urug.) 6:2, 5:7, 6:1,
Gabašvili (Rus.) - Troicki (3-Srb.) 6:2, 6:3,
Bautista (2-Šp.) - Ilhan (Tur.) 6:2, 7:5.

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo:

Pavljučenkovová (Rus.) - Šafářová (2-ČR) 6:1, 6:7 (2:7), 6:3.
Pennettaová (3-It.) - Gavrilovová (Rus.) 6:2, 6:4,
Curenková (Ukr.) - Schmiedlová (8-SR) 7:6 (7:5), 4:6, 6:3,
Gasparjanová (Rus.) - Mladenovicová (9-Fr.) 6:2, 6:3,
Sevastovová (Lot.) - Karolína Plíšková (6-ČR) 6:3, 7:6 (12:10),
Kasatkinová (Rus.) - Beguová (7-Rum.) 6:3, 3:6, 6:3,
Kuzněcovová (Rus.) - Koukalová (ČR) 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud