26. srpna 2016 • 07:45

Kvitová zničila i Makarovovou, v semifinále vyzve Radwaňskou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová porazila v New Havenu stejně jako před dvěma týdny na olympijských hrách v Riu Rusku Jekatěrinu Makarovovou a po vítězství 6:3, 6:1 postoupila do semifinále. Na svém oblíbeném turnaji, který třikrát vyhrála, je šestadvacetiletá Češka mezi nejlepšími čtyřmi pátým rokem po sobě.



Bronzová olympijská medailistka Kvitová se s o dva roky starší Makarovovou utkala letos už počtvrté a podruhé vyhrála. Na rozdíl od třísetového souboje ve 3. kole v Riu dnes žádné drama nepřipustila a měla zápas plně pod kontrolou.

V utkání si udržela servis a variabilní hrou, v níž střídala své tradiční tvrdé údery s bekhendovými čopy, nutila Makarovovou k chybám. Druhý mečbol Kvitová proměnila po hodině hry při servisu soupeřky.

O finále proti Radwaňské

 

Soupeřkou Kvitové v semifinále bude Polka Agnieszka Radwaňská. Nasazená jednička porazila ve čtvrtfinálovém utkání Belgičanku Kirsten Flipkensovou 6:1, 6:4.

 

Zatímco Kvitová je na svém oblíbeném turnaji, který třikrát vyhrála, mezi nejlepší čtveřicí pátým rokem po sobě, Radwaňskou čeká první semifinále v New Havenu. "Nemám co ztratit, zvlášť proti Petře," uvedla polská tenistka před duelem s obhájkyní titulu.

 

Bronzová olympijská medailistka Kvitová se zatím s Radwaňskou střetla desetkrát a šestkrát zvítězila, poslední dva vzájemné zápasy však prohrála. V New Havenu spolu hrály i před rokem, ve čtvrtfinále tehdy uspěla česká tenistka a nakonec turnaj ovládla.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Kvitová (6-ČR) - Makarovová (Rus.) 6:3, 6:1.
A. Radwaňská (1-Pol.) - Flipkensová (Belg.) 6:1, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud