Pavel Novotný
28. září 2010 • 19:00

Del Potro: Prohra? Nevadí, vrátím se na vrchol

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohlo by se zdát, že dnešní prohra na turnaji v Bangkoku s Belgičanem Oliverem Rochusem zkazila Del Potrovi dlouho očekávaný návrat na dvorce. Bývalý čtvrtý hráč světa a loňský vítěz US Open však rozhodně náladu neztrácí. "Zápěstí je výborné, a to je nejdůležitější. Doufám, že do konce sezony odehraju pět nebo šest turnajů a tam se ukáže," říká sebevědomě rodák z Tandil.



V současnosti je bez dvou centimetrů vysoký Argentinec na osmatřicátém místě na světě, ale o svém návratu mezi elitu rozhodně nepochybuje. "Byl to pro mě skvělý moment se opět ukázat po osmi měsících na dvorci před fanoušky. Cítil jsem se skvěle. Prohrál jsem, ale budoucnost vidím velmi pozitivně, říká Martin.

Argentinský tenista nestačil na RochuseFoto EPA

Turnaj v Bangkoku byl pro dvaadvacetiletého tenistu prvním od lednového představení na Australian Open. Čtvrtého května podstoupil ve Spojených státek operaci problematického zápěstí, od té doby se věnoval rehabilitaci.

"Musím hodně pracovat, abych se vrátil na pozice, na které jsem zvyklý. Ale nebude to dlouho trvat. Chci být brzy zpět mezi elitní desítkou," netají své plány vítěz sedmi turnajů na okruhu.



Prohra s Rochusem nabídla vskutku netradiční tenis. Belgický tenista má o rovných 30 centimetrů méně než jeho soupeř, na žebříčku mu patří až osmasedmdesátá pozice, přesto svého velkého soupeře zaskočil. Rochus však své vítězství rozhodně nepřeceňuje: "Samozřejmě, že Martin nehrál svůj nejlepší tenis, ale přesto je to pro mě fantastické vítězství. Nemůžu už hrát o moc lépe, než dnes. (v úterý)

Olivier Rochus sestřelil šampionaFoto EPA


Del Potro nasázel svému soupeři šestnáct es, zároveň však Belgičanovi nabídl devět brejboků, jednou v každém setu přišel o podání.

"Hrál jsem dobře. V prvním setu jsem měl v tiebreaku šance, ale v rozhodujících chvílích zahrál Oliver vynikající míče. Výborně podával, a to je na tomto povrchu velmi důležité. Jsem však šťastný, že jsem se vrátil na okruh a doufám, že budu hrát lépe a lépe. Soupeř hrál výborně," ocenil bezprostředně po zápase svého protivníka Argentinec.

Rochus návrat Del Potrovi zkazil
Rochus návrat Del Potrovi zkazil


Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud