7. srpna 2018 • 13:12

Uctít na Slavii padlé vojáky? UEFA to neschválila, informoval Tvrdík

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Evropská fotbalová federace UEFA nevyhověla žádosti pražské Slavie, aby při dnešním domácím zápase třetího předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev mohla uctít památku tří padlých českých vojáků v Afghánistánu. Na svém twitterovém účtu o tom informoval předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.



Čeští vojáci, kteří zemřeli v neděli po sebevražedném útoku atentátníka, byli uctěni například minutou potlesku před nedělním zápasem první fotbalové ligy Sparta - Slovácko a minutou ticha před pondělní dohrávkou mezi Duklou a Bohemians.

UEFA podobně jako Mezinárodní fotbalová federace FIFA zakazuje a trestá jakékoli politické projevy hráčů či fanoušků při utkáních. Předloni FIFA například pokutovala reprezentace z Britských ostrovů za symboly vlčího máku jako uctění památky veteránů z první světové války.

Slavia se podle bývalého ministra obrany Tvrdíka bude podílet na jiné pietní akci. "Jsou to hrdinové a vážíme si toho, co udělali pro naši zemi. SK Slavia Praha dlouhodobě připravuje ve spolupráci s nadačním fondem REGI BASE 11.11.2018 velkou oslavu Dne válečných veteránů," napsal Tvrdík.

Jak Slavia jen několik hodin před výkopem potvrdila, dnešní zápas proti Dynamu Kyjev bude sledovat vyprodaný Eden.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud