Radek Špryňar
1. listopadu 2018 • 13:48

Zraněný Krmenčík? Nehroutím se, ale je to nepříjemné, říká Šilhavý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vážné zranění Michaela Krmenčíka není výrazným problémem jen pro Plzeň, ale také pro českou reprezentaci. Pětadvacetiletý útočník má v národním týmu báječnou bilanci osmnácti zápasů a osmi vstřelených branek. V říjnu pomohl jednou brankou k vítězství na Slovensku (2:1). V plánech nového reprezentačního trenéra Jaroslava Šilhavého měl urostlý střelec vysokou důležitost.



„Fotbal takové věci přináší. Je to nepříjemné, protože Michael měl v posledních týdnech velmi dobrou formu. Ztráta útočníka, který umí dávat góly, vždycky mrzí. O to víc bolí, když jsem viděl, jak na prvním srazu pod mým vedením to Krmimu s Patrikem Schickem fungovalo,“ řekl iSportu.cz Jaroslav Šilhavý.

Krmenčík si zranění přivodil během ligového utkání se Slováckem. Zřejmě ve chvíli, kdy ho v pokutovém území fauloval Jan Juroška. Vyšetření magnetickou rezonancí odhalilo přetržení zadního křížového vazu.

„Včera večer jsem otevřel internet, ještě to nebylo potvrzené. V podstatě jsem to nechal být. Říkal jsem si, že to třeba nebude tak vážné. Teď už je to oficiální, Krmi má přetržený vaz. Musím to přijmout jako realitu. Zaskočilo mě to, ale nic s tím neudělám. Nehroutím se. Marek Suchý je také dlouhodobě zraněný, nejde o konec světa. Musíme koukat dopředu a snažit se Krmenčíka nahradit,“ smířlivě pravil Šilhavý.

Krmenčík je s největší pravděpodobný vyřazený do konce sezony. Reprezentační kouč tak nemůže s produktivním útočníkem počítat nejen pro nejbližší listopadový dvojzápas se Slovenskem a Polskem, ale ani pro jarní začátek kvalifikace o mistrovství Evropy. „Michaela čeká minimálně půlroční pauza. Během několika týdnů proběhne operace, následně rekonvalescence. Přírodu neoblafnete, návrat nejde uspíšit. Zranění se musí zahojit. Někomu se hojí rychle, někomu to trvá déle, koleno se může ozývat, plnit se tekutinou. Míšovi přeju, ať vše proběhne bez komplikací a vrátí se v plné síle,“ dodal Šilhavý.

Oslava reprezentace po vstřelení branky proti Slovensku
Oslava reprezentace po vstřelení branky proti Slovensku

Bohemians - Plzeň: Klokani selhali v rozehrávce, Krmenčík ve stoprocentní šanci
Video se připravuje ...

Plzeň - Teplice: Smolař Krmenčík. Nebezpečný střelecký pokus skončil na tyči
Video se připravuje ...

Plzeň - Teplice: Spalovač Krmenčík. Skvěle se dostal do šance, ale znovu ji zahodil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud