Premium
30. července 2020 • 04:50

Slavii čeká drastický řez. Jak vyřeší přetlak a kdo je na odchodu?

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je sice z čeho vybírat, na druhou stranu „řezání“ do mužstva bude ještě o to bolestivější, drastičtější. Slavia momentálně pracuje s kádrem dalece přesahujícím třicítku hráčů, navíc se stále řeší příchody dalších posil, třeba jihlavského Mohameda Tijaniho nebo afrického útočníka... Byť už osm hráčů během léta odešlo, včetně osobností Tomáše Součka a Josefa Hušbauera, stále se bude uvažovat nad budoucností ještě zhruba desítky jmen. Napěchovanou soupisku mistra v článku pro iSport Premium rozebírá i zkušený kouč Vlastimil Palička.



Když se na kondičním soustředění v Aigenu rozhodnou trenéři proložit krušný program hrou, klasicky jedenáct na jedenáct, více než desítce dalších nezbývá, než si jít stoupnout za lajnu a kopat si bokem. To je ještě mimo tým zraněný Alexandru Baluta a po zlomenině nohy vyléčený Peter Olayinka dorazil na kemp teprve včera.

Ale co, běhat po lesích kousek od rakousko-českých hranic může klidně batalion fotbalistů... Den, kdy celý kádr projde očistným procesem, přijde především před odjezdem na herní soustředění. Tedy před 4. srpnem, než slávisté naberou směr Laa an der Thaya, kde odehrají čtyři přípravné duely včetně generálky s Austrií Vídeň.

Ve Slavii se bude řezat kádr. Až deset hráčů může zamířit jinam
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč za první měsíc + zdarma vstup do saunového světa>>>

Je velmi pravděpodobné, že tam s nimi nepojede zmíněný Alexandru Baluta, čili k týmu se už prostě nepřipojí. Potom, co kvůli zranění předčasně ukončil hostování ve Slovanu Liberec a vrátil se léčit domů, ho „sešívaní“ na svém webu ani nezařazovali zpátky na soupisku. Na Slavii panuje obecné rozčarování z jeho působení. Řeší se tedy odchod buď zpátky do Rumunska, nebo do maďarské Puskás Akadémia, která v nedávné době o záložníka taky projevila zájem.

A je možné, že od mužstva se postupně odpojí další jména.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud