Jonáš Bartoš
23. srpna 2021 • 13:35

Beauguel: Končím v Plzni! Útočník mluvil o rasismu, co ho může udržet?

Vstoupit do diskuse
35
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň může mít vážné starosti. Hrozí, že přijde o klíčového útočníka a elitního střelce. Jean-David Beauguel naznačil, že západočeský klub hodlá po sezoně opustit. Smlouva mu běží do léta 2022 a zatím se nezdá, že by kontrakt prodloužil.  „Chci odtud odejít,” řekl v podcastu Space013 francouzský hráč, jemuž bude v březnu 30 let.



Beauguel mluvil o odchodu z českého fotbalu už v minulosti. Vadí mu především věci spojené s rasismem, proti kterým se tvrdě ohrazuje na sociálních sítích i ve svých mediálních vystoupeních. Za rok mu v Plzni vyprší kontrakt a vypadá to, že svůj konec v dresu Viktorie myslí vážně.

„Ať se stane cokoliv, je to můj poslední rok ve Viktorii. Chci odtud odejít. V Česku jsem měl hodně problémů s rasismem. Hlavně na sociálních sítích,” sdělil v podcastu Space013.

Pro západočeský celek by šlo o bolavou ztrátu, Beauguel patří mezi klíčové hráče a v posledních sezonách plnil roli útočníka číslo jedna. Aktuálně se klub soustředí na odvetu Konferenční ligy v Bulharsku proti CSKA Sofia a o prodeji svého elitního střelce nechce ani slyšet. Slova svého hráče komentovat nechtěl.

„Není to uzavřené tak, že v Plzni pokračovat nebude. Ale smlouva mu vyprší v červnu 2022, záleží na tom, jak dopadne Plzeň ve čtvrtek a jaká tam bude finanční situace. Nebráníme se ničemu, už teď jsme poměrně dost lukrativních nabídek odmítli,“ sdělil Sportu hráčský agent Petr Bartoníček, který stál za Beauguelovým příchodem do Plzně na sklonku roku 2018 ze Zlína.

Fotbalisté Plzně slaví vyrovnávací gól Jeana-Davida Beauguela (uprostřed) v ligovém duelu se Slováckem
Fotbalisté Plzně slaví vyrovnávací gól Jeana-Davida Beauguela (uprostřed) v ligovém duelu se Slováckem

Budoucnost vysokého Francouze se může vyjasnit během následujících týdnů. Pokud se Plzeň po dvouleté odmlce do pohárů dostane, utrží minimálně 75 milionů korun. Tím pádem si bude moct dovolit nabídnout útočníkovi novou smlouvu a udržet ho i pro další sezony. „Prezident mi řekl, že chce, abych pokračoval, ale já řekl ne!” nicméně prohlásil Beauguel.

Západočeské vedení v současné chvíli o novém kontraktu nejedná. „To, co se odmítlo, bylo úplně mimo možnosti Plzně, takže vidíme, že tam prostor je. Bude mu třicet let, může jít o poslední smlouvu, měla by být lukrativní. Zatím ho Plzeň prodat nechce, je to pro ni klíčový hráč To by ta nabídka musela být nad rámec Ba Louy,“ upřesnil Bartoníček. Ba Loua se po zápase v Sofii přesune do Lechu Poznaň, Plzeň vyinkasuje 31 milionů korun.

Bílkův soubor letí do Bulharska se solidním náskokem 2:0 z domácího zápasu. Beauguel vyléčil svalové problémy a měl by být k dispozici, nastoupil už v neděli proti Karviné (2:0) na závěrečnou půlhodinu.

On i druhý plzeňský hroťák Tomáš Chorý jsou v solidní formě. Beauguel zachránil Plzeň v odvetě 3. předkola Konferenční ligy proti velšskému TNS (4:1), kdy v nastavení vstřelil gól na 3:1 a posunul zápas do prodloužení. V rozstřelu proměnil i penaltu, v aktuální sezoně odehrál 9 zápasů a do statistik si zapsal pět gólů.

Do Plzně přišel v zimě 2019 jako volný hráč ze Zlína, v útoku nahradil tehdy zraněného Michaela Krmenčíka. Podepsal smlouvu na tři a půl roku. Pokud je zdravý, patří k nejnebezpečnějším útočníkům v lize, Plzeň na jeho důraz, výšku i slušnou techniku hodně spoléhá.

Beauguel se zapojuje i do dění mimo fotbal, dbá i na charitu. Na zatím posledním domácím zápase s Karvinou se zasadil o to, aby klub na stadion pozval i nemocné děti a sirotky. Po utkání se s nimi v útrobách Doosan Areny potkal, vyfotil a na památku se jim podepsal.

SESTŘIH: Plzeň - Karviná 2:0. Viktoria pokračuje na vítězné vlně, trefili se Chorý s Kašou
Video se připravuje ...

Plzeň - Slovácko: Bucha skvěle naservíroval míč Beauguelovi, 1:1!
Video se připravuje ...

Plzeň - Mladá Boleslav: Káčer sklepl Beauguelovi, který otevřel skóre! 1:0
Video se připravuje ...

Bohemians - Plzeň: Beauguel v poklidu poslal Bačkovského na druhou stranu, 1:1!
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
35

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud