15. října 2021 • 15:40

Historická změna ve Fnatic, týmu poprvé v historii CS:GO nevládnou Švédi

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britská organizace, zároveň kolébka švédského Counter-Striku. Tak byl posledních osm let známý tým Fnatic. Třikrát pozvedli hráči legendárního celku nad hlavu trofej pro vítěze Majoru, vždy u toho bylo pět Švédů. Jenže poslední roky nejsou zdaleka tak slavné a úspěšné. Tento fakt se ukazuje také na personálním složení Fnatic - poprvé u nich nesvítí švédská vlaječka, nahradila ji ta britská.



Nejdřív jako stand-in, teď jako plnohodnotný člen týmu Fnatic. Owen „smooya“ Butterfield přesvědčil svůj nový tým o tom, že má potenciál a může být tím faktorem, který dostane Fnatic zpět na vrchol. I když, od toho mají pořádně daleko. Nejdřív by stačila první světová patnáctka.

Britský sniper odehrál s Fnatic otevřenou kvalifikaci IEM Winter, do té uzavřené už se podívat neměl. Fnatic naštěstí poznali, že takovou šanci by zahodit neměli. Nemůžou si nechat utéct AWP střelce, jenž má zkušenosti a potřebný skill. Prostě ne.

Právě pozice snipera byla  v posledních týdnech slabinou FNC. Jack „Jackinho“ Ström Mattsson nebyl tou neprolomnou branou s odstřelovací puškou, kterou Fnatic tolik potřebovali. Časté netrefené střely a špatná rozhodnutí mladého playera. To často stálo Fnatic vítězství.

Smooya je prozatím v týmu Fnatic na tříměsíční zkušební období, tým bude mít následně možnost na prodloužení smlouvy.

Jackinho opustil FnaticFoto youtube.com

Teprve 22letý smooya se na světové scéně již nějaký rok pohybuje a dá se považovat za velký upgrade. První zápasy vypadaly dobře, teď na ně jen navázat. 

Na Fnatic teď čeká uzavřená kvalifikace na IEM Winter, kde se v čele se svou novou hvězdou mohou utkat s MOUZ, ENCE či Complexity.

Současná sestava Fnatic:
Ludvig „⁠Brollan⁠“ Brolin (Švédsko)
Freddy „⁠KRIMZ⁠“ Johansson (Švédsko)
Alex „⁠ALEX⁠“ McMeekin (Velká Británie)
William „⁠mezii⁠“ Merriman (Velká Británie)
Owen „⁠smooya⁠“ Butterfield (Velká Británie)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud