15. listopadu 2022 • 18:00

Zjistili jsme, která CS:GO mapa je nejméně vybalancovaná a kde se vyplatí jít do eco kola

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Analytici ze Scope.gg prostudovali obrovskou porci zápasových dat zahrnující až 350 tisíc kompetitivních zápasů. Víme, jak jsou na tom jednotlivé mapy s balancem T a CT strany a taky kde se vyplatí šetřit finance a jít do eco kola.



Vybalancovaná klasika

Mezi nejvybalancovanější mapy se na základě dat zařadilo Inferno a Dust 2. Nově přidaný Tuscan, který chybí na grafice viz. níže, se s 49% úspěšností za T stranu řadí po bok nejvybalancovanější dvojice. Stále relativně nový Ancient patří spolu s Nuke a Vertigem k mapám, které nejvíce favorizují CT stranu. Data Scope.gg

V statistice byly zahrnuty mapy Vertigo, Tuscan, Overpass, Nuke, Mirage, Inferno, Dust 2, Cache, Anubis a Ancient.

Nuke jako mapa k šetření

Výpočet eco kol zahrnul pouze momenty, kdy jedna strana šetřila finance zatímco druhá šla do tzv. “plného nákupu”. Kola, kde šly oba týmy do eca, byly pro zachování výpovědní hodnoty vynechány. Celkem bylo pro výpočet úspěšnosti zkoumáno 185 tisíc kol.

Statistika ukázala velice těsné výsledky napříč všemi zkoumanými mapami v celkovém rozsahu 12,7% až 15% úspěšnosti eca. Mezi mapy, kde se statisticky hráčům nejvíce vyplatilo šetřit finance, se zařadil Dust 2, Mirage a Nuke. Poslední jmenovaná celou statistiku o několik setin vyhrála a odnesla si tak titul nejvýhodnější mapy pro eco.

Zdroj: scope.gg

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud