28. ledna 2021 • 17:00

Do Doty přichází systém Overwatch. Komunita bude sama hlídat cheatery a toxické hráče 

Autor: maa
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj s cheatery, boostery a smurfy se zdá být nekonečný a většina her nemá dostatek prostředků, aby všechna nahlášení pečlivě kontrolovala. Hry tak přichází s celou řadou anticheat programů a možností jak nahlašovat potenciální podvodníky. Výjimkou není ani Dota 2, která nyní přichází s novinkou.  



Overwatch se inspiroval v systému v Counter-Strike: Global Offensive a dává tak komunitě důležitý nástroj v boji proti cheaterům. K dispozici ho dostanou ale pouze ti, kteří mají ve hře hodnocení chování na maximální úrovni, tedy kolem 10 000.  

A o co vlastně jde? Pokud si hráč během zápasu všimne něčeho podezřelého, může si daný čas předem vyznačit a po skončení zápasu daný okamžik zpětně shlédnout. Nemusí tak dělat uspěchané rozhodnutí a danou chvilku si může několikrát přehrát. Pak se rozhodne, zde daného hráče obviní, očistí, nebo uzná, že nemá pro podvod dostatek důkazů.  

Možnost tohoto rozšířeného reportu tedy dostanou pouze ti s vysokým skóre a učinit ho mohou během hry v seznamu hráčů, či pod ikonkami jednotlivých hrdinů. Nově také mohou reportnout někoho ze seznamu svých přátel.  

Jak ale Dota zajistí, že budou reportováni jen skuteční viníci a nestane se z toho jedna velká fraška? Každý hráč, který volbu rozšířeného reportu má, dostane také skóre úspěšnosti. Každý jeho report bude prozkoumán a pokud bude uznán, zvýší se mu skóre, v opačném případě se sníží. Pokud daný hráč dostane příliš nízké skóre tím, že několikrát obvinil nevinné hráče, o možnost Overwatche přijde úplně. Není to tedy tak, že by se bralo v potaz pouze nahlášení od hráče. 

Každý hráč má navíc omezený počet reportů na jednotlivé hráče. V celém zápase ale můžete jednoho daného hráče označit několikrát, Valve tak alespoň dostane dostatek důkazů a hráči to sebere report jen jeden.  

Nemusíte se bát ani o klasické reporty, ty nezmizely, například stále můžete umlčovat hráče, kteří komunikaci zneužívají k nadávání či jsou prostě otravní. Právě umlčování dostalo nové rozšířené možnosti. Pokud je daný hráč umlčen, můžete se sami rozhodnout, zda jeho zprávy budete chtít i tak číst, či nikoliv. 

Nový Overwatch také není k dispozici úplně všem, počet hráčů, kteří jím budou manipulovat, se ale v dalších dnech zvýší.  

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud