21. března 2020 • 15:20

Opatření proti COVID-19? Ekonomická krize, ale i velká příležitost pro esporty

Autor: msl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sportovní soutěže po celé planetě se kvůli obavám z COVID-19 odkládají nebo úplně ruší. Přizpůsobovat se musejí i esportové soutěže, protože i ty největší turnaje vyžadují několikapočetný personál a přitahují velké publikum.



Na mnoha místech tento postup již není bezpečný, a tak se esportové soutěže přizpůsobují tak, aby vyhovovaly především online divákům. Z bezpečnostních důvodů byla na příští týden přesunuta také finálová kvalifikace Sazka eLEAGUE CS:GO, která fanouškům zajistí profesionální live stream s komentářem.

A právě sledovanost esportových streamů zažívá momentálně největší boom. Streamovací platforma Twitch hlásí meziroční nárůst o 14 %. Rekordy lámou virtuální závody "The Race All-Star Esports Battle", které hlásí o 90 % víc diváků než jakékoli předchozí esportové závody v historii. Navíc byly vytvořeny 48 hodin po zrušení Formule 1 v Austrálii. Opatření proti koronavirusu postupně zrušila také Nascar, Formuli E, IndyCar a další akce...

"Fanoušci závodů po celém světě mají v tuto chvíli nedostatek zábavy – a krásou esportových závodů je fakt, že je můžete uspořádat kdykoli a kdekoli na světě," řekl šéf Torque Esports Darren Cox, jenž se postaral o to, aby se nedělních závodů účastnili také reální závodníci Formule 1 – Max Verstappen, Felix Rosenqvist, Colton Herta a další.

Obecně pro lidi v karanténě je nyní hraní her a sledování kompetitivních zápasů skvělý způsob, jak si odpočinout. A protože nevíme, jak dlouho ještě budeme nuceni trávit čas izolovaně, odborníci odhadují, že zájem o esporty ještě poroste.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud