1. srpna 2021 • 13:04

Sídlo jihokorejského týmu Gen.G pod útokem! Snažil se jej přepadnout ozbrojený pachatel

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Organizace Gen.G, známá především pro své aktivity související s League of Legends, odhalila, že se do jejího sídla snažil proniknout neznámý pachatel.



V nedávném tweetu organizace uvedla, že během poslední doby došlo k několika nepříjemným snahám o vniknutí a návštěvu sídla Gen.G. Jednotlivé pokusy údajně ohrožovaly bezpečnost týmu a byly proto okamžitě nahlášeny příslušným úřadům. Na hráče měl také pachatel čekat na jejich často používaných dopravních trasách.

Twitterová zpráva v korejském jazyce byla na Redditu díky zapálené komunitě rychle přeložena. Dle vyjádření se jednoznačně nejednalo o vniknutí fanoušků, kteří by pouze chtěli vidět své oblíbené hráče, ale podezřelý pachatel měl být dle svědků ozbrojený.

K tweetu se následně vyjádřil i provozní ředitel organizace, který pokládá celou situaci za ojedinělou a věří, že se nebude opakovat a nebude ani vrhat špatné světlo na normální fanoušky týmu. „V 99,99% jsou naši fanoušci úžasní a to i během těžkých časů,“ sdělil ředitel Arnold, který se tak zároveň snaží ukázat, že nehází všechny fanoušky do jednoho pytle.

Na veřejnost se stále nedostaly žádné bližší detaily osvětlující především motivaci pachatele. Gen.G zpřísnilo bezpečnostní opatření a vyzvalo fanoušky, kteří by se chtěli s hráči setkat, aby dali vždy vědět dopředu.

Podobné situace se bohužel odehrávají napříč celou herní scénou. V roce 2020 dostával tým T1 od rozzuřených fanoušků, kteří nebyli spokojeni se směřováním a celkovými výkony týmu, pohřební květinové věnce.

V LCK (League of Legends Championship Korea) je Gen.G aktuálně na vrcholu s bilancí 10-4 a vypadá to, že je horkým kandidátem na titul. S blížícím play-off nezbývá než doufat, že tým na děsivé události zapomene a dokáže se soustředit pouze na nadcházející zápasy a potencionální účast na World Championship 2021. 

Zdroj: dotesports.com

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud