20. října 2014 • 04:59

Penalty, ofsajdy, karty. Sudí pomáhají Plzni? Co už prošlo favoritovi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve šlágru 11. kola Synot ligy Plzeň dokázala urvat všechny body v Boleslavi. Pokud by rozhodčí Jaroslav Bílek nařídil penaltu po faulu Řezníka na Bartla, mohl se zápas vyvíjet úplně jinak. Vedoucí tým ligy disponuje velkou fotbalovou kvalitou, jenže nahrávají mu i některé přehmaty sudích. V Boleslavi se nestalo poprvé, že by se mluvilo o nepovedeném výkonu hlavního arbitra. Při jakých zápasech Plzně ještě rozhodčí chybovali?



Liberec – Plzeň 1:1, 15.9., rozhodčí Pavel Franěk

Nadstandardnímu ligovému utkání uškodily zbytečné chyby hlavního sudího. Franěk nejdřív pustil gól Pilaře, kterému pravděpodobně předcházel lehký ofsajd střílejícího hráče. Poté odpustil domácím penaltu po faulu Karišika na Vaňka, v závěru pustil i zákrok Limberského na Šurala. „Limberský zasáhl nohy i balon, myslím, že se mohlo pískat,“ prohlásil po utkání Šural.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Liberec - Plzeň 1:1
Video se připravuje ...

Plzeň – Ostrava 2:0, 21.9., rozhodčí Radek Příhoda 

Zápas rozhodla situace z 31. minuty. Chramosta si zaběhl na dlouhý míč za obranu, domácí stoper Kaša zaváhal. Po vzájemném souboji nejdřív klopýtl, pak plzeňského útočníka zfauloval. Sudí Příhoda měl jasno – penalta pro Plzeň, červená pro Kašeho. Celá situace ale mohla dopadnout úplně jinak. Chramosta si totiž v souboji předcházejícímu penaltovému pádu pomohl rukou, Kašu lehce přistrčil. Příhoda mohl místo penalty a červené písknout útočný faul, tedy celou situaci úplně obrátit.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 2:0
Video se připravuje ...

Brno – Plzeň 2:3, 27.9., rozhodčí Karel Hrubeš

Cestička pro tři plzeňské body umetená od Karla Hrubeše? Fanoušci Zbrojovky, kteří zápas sledovali, se na tomto názoru shodli. Hlavní sudí rozdal domácím v prvním poločase pět žlutých karet, v závěru přidal i jednu červenou. Brněnští se zlobili i kvůli otáčení některých zákroků. Hosté navíc šli do vedení po penaltě Koláře, které předcházel faul Lutonského na Petrželu. „Nějaký kontakt tam byl, ale fakt nevím,“ bránil se přímé odpovědi záložník Lutonský.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 2:3
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav – Plzeň 0:3, 19.10., rozhodčí Jaroslav Bílek

Zatím poslední bitva, o které se bouřlivě diskutuje. Vlnu emocí zdvihla akce domácího týmu, který v tu chvíli prohrával 0:1. Lalkovič vybojoval balon v souboji s Procházkou, křižný balon do vápna směřoval k rozběhlému Bartlovi. Toho srazil Řezník, jenže sudí Bílek zákrok pustil. „Řezník mě naverboval zezadu. Podle mě stoprocentně jasná penalta, možná červená karta, ovlivnilo to průběh celého utkání,“ prohlásil po utkání faulovaný Bartl. Pomezní navíc chybě mávl ofsajd ve chvíli, kdy se aktivní Lalkovič řítil sám na Kozáčika.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 0:3
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Neodpískaná penalta proti Plzni
Video se připravuje ...

Titulka deníku Sport Titulka deníku SportFoto Deník Sport

Ondřej Vaněk neproměnil pokutový kop.
Ondřej Vaněk neproměnil pokutový kop.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud