Jonáš Bartoš
19. října 2014 • 18:00

Tohle (ne)byla penalta?! Sudí Bílek pomohl Plzni k výhře nad Boleslaví

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečný výsledek tomu nenapovídá, na hřišti Mladé Boleslavi bylo ale pořádně horko. Ve šlágru 11. kola Synot ligy se domácí tým dožadoval penalty už po čtvrthodině hry. Plzeňský obránce Radim Řezník ve vápně postrčil unikajícího Daniela Bartla, sudí Jaroslav Bílek ale zákrok pustil. Hlavní rozhodčí tak Boleslavi odepřel možnost vyrovnání na 1:1, Plzeň nakonec zvítězila díky hattricku Stanislava Tecla 3:0. Na druhé straně penaltu po faulu na Pilaře Bílek pískl, nicméně Vaněk ji ještě za stavu 1:0 neproměnil.



Když přijede fotbalová Plzeň na hřiště Mladé Boleslavi, lze počítat s vypjatým duelem. A také s hlasitými nadávkami domácího publika směrem k hostujícím hráčům i rozhodčím. Tentokrát emoce vytryskly už po čtvrthodině hry.

Boleslav v tu chvíli prohrávala 0:1, po krásné akci Limberského a centru Petržely se ve 12. minutě prosadil Tecl. O tři minuty později došlo k situaci, která se bude rozebírat ještě dlouho po utkání.

Na pravé straně hřiště se před Procházku dostal výborně hrající Lalkovič. Ač drobnější postavy, vyhrál osobní souboj a pelášil do vápna.

Křižnou přihrávkou hledal nabíhajícího Bartla, toho stíhal Řezník. Míč šel daleko od obou hráčů, Bartl by pravděpodobně přihrávku nedostihl. Jenže Řezník šel do souboje nešikovně a v plné rychlosti do domácího záložníka lehce strčil. Rozhodčí Bílek ale nepískl a rozezlil boleslavské hráče i publikum. 

"Lalkovič udělal výbornou práci na pravé straně, odzbrojil Procházku. Byl jsem sám na penaltě, sice mi to dal trošku hodně, ale Řezník mě naverboval zezadu. Podle mě stoprocentně jasná penalta, možná červená karta, ovlivnilo to průběh celého utkání," řekl po utkání Bartl.

Mladá Boleslav - Plzeň: Neodpískaná penalta proti Plzni
Video se připravuje ...

„Tyhle momenty (strčení hráče) beru jako všude jinde. Rozhodčí takové souboje ve středu hřiště pískají jako nedovolené a tady nepískl vůbec. Tady se měla nařídit penalta,“ prohlásil ve studiu ČT Sport expert Luděk Zelenka.

Další důležitý moment přišel dvacet minut před koncem hry. Bořil ve vápně přidržel Václava Pilaře, tentokrát už sudí Bílek pískl. Podle všeho správně, šlo o faul. K míči se postavil Vaněk, zamířil ale vedle. V tu chvíli publikum šílelo ještě víc, přibývalo nenávistných komentářů směrem k plzeňskému týmu i šéfce rozhodčích Dagmar Damkové.

BOLESLAV - PLZEŇ: Chybně odmávaný ofsajd Boleslavi
Video se připravuje ...

Boleslav poslal definitivně do kolen Stanislav Tecl, který napravil svá předchozí selhání a dvěma přesnými zásahy dokončil hattrick. Plzeň tak z Mladé Boleslavi veze výhru 3:0 a zůstává na čele tabulky před Spartou.

Není to v této sezoně poprvé, kdy nad výroky sudích v plzeňských zápasech plály velké emoce. Publikum hodně křičelo nad údajným otáčením zákroků a sporné penaltě v Brně (2:3), pokutového kopu proti Plzni se dožadovali také v Liberci (1:1). Utkání s Baníkem (2:0) zase hodně ovlivnilo vyloučení stopera Kaši. 

V Boleslavi se stává pravidlem, že když do města automobilů přijede západočeský soubor, dějí se velké věci. V minulé sezoně se oba týmy utkaly v listopadu, Plzeň zvítězila 2:1.

Domácí se rozčilovali především kvůli neodpískanému zákroku Čišovského na Chramostu, sporný byl i souboj Hubníka se Zahustelem. Po skončení vypjatého utkání dostal kapitán Viktorie Pavel Horváth facku od jednoho z pořadatelů, na tiskovou konferenci tehdejšího kouče Plzně Pavla Vrby dokonce vnikli fanoušci.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 0:3
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Gól Stanislava Tecla na 0:3
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Gól Stanislava Tecla na 0:2
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň: Gól Stanislava Tecla na 0:1
Video se připravuje ...

BOLESLAV - PLZEŇ: Neúspěšná penalta Ondřeje Vaňka
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Obrovský závar Plzně
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Břevno Patrika Hrošovského
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud