4. února 2015 • 16:53

Střelce Baroše vítali v Turecku. Kapitán Baníku se objímal i s Hagim

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zemi je váženou celebritou, respektovanou osobností. V Turecku nemá žádný jiný český fotbalista takové jméno, jaké si během svého angažmá získal Milan Baroš. Současný kapitán Baníku momentálně trénuje s ostravským týmem na soustředění v Antalyi. Během přípravy s polským Bialskem se potkal i s bývalým trenérem Galatasaraye Istanbul Georghe Hagim.



V Turecku zažil Milan Baroš asi nejlepší fotbalové období. V sezoně 2008/2009 se dokonce stal nejlepším střelcem celé soutěže, strávil zde dohromady šest let. V zemi ho znají miliony fanoušků, v době největší slávy pomalu nemohl vyjít na ulici, aby nevzbudil poprask.

Na 33letého útočníka v Turecku nezapomínají ani teď, kdy se na závěr kariéry vrátil hrát českou ligu do Ostravy. Když Baroš ve středu dopoledne nastoupil k přípravnému zápasu proti polskému Bialsku, potkal se i se svým bývalým trenérem Gheorge Hagim.

Legendární rumunský fotbalista Baroše vedl v Galatasaray, v roce 2011 dokonce z Turecka šly informace o tom, že se s českým kanonýrem pohádal a vyhodil ho z tréninku.

Oba se po delší době potkali nyní v Antalyi. Hagi trénuje rumunský Viitorul, který je stejně jako Baník v Turecku na soustředění. Mezi oběma fotbalovými osobnostmi se neprojevovala žádná nevraživost. Naopak, Baroš se s Hagim srdečně pozdravil a v přátelském duchu se oba objali.

Na ostravskou hvězdu lákal i soupeř Baníku, polské Bialsko. Před dopoledním zápasem klub umístil na své webové stránky Barošovu fotku s tím, že se jedná o známého střelce úspěšného i ze zápasů Ligy mistrů.

Barošovi se navíc dařilo i na hřišti. Baník dovedl s kapitánskou páskou na ruce k cenné výhře 2:1 nad osmým celkem polské ligy. Druhý nejlepší střelec historie české reprezentace vstřelil první gól a vypracoval si i další šance. Spolu se Štěpánem byl nejlepším hráčem na hřišti.

V druhém středečním zápase Baníku už se Baroš na hřišti neobjevil, nicméně ostravský tým opět zvítězil, tentokrát 2:1 nad maďarským Dunaújvárosem.

Baník, který v zimě prodal několik klíčových hráčů základní sestavy, bude Baroše hodně potřebovat. Právě na zkušeného kanonýra spoléhá nový trenér Frňka, aby ostravský celek dotáhl k co nejlepšímu umístění.

Přípravná fotbalová utkání v Turecku:

Baník Ostrava - Podbieskidzie Bielsko-Biala (Pol.) 2:1 (1:1)
Branky: 20. Baroš, 79. Holzer - 36. Malinowski.
Sestava Ostravy: Pavlenka - Štěpán, Frydrych, Kouřil, Lučič - Foltyn, Mensah, Šichor - De Azevedo, Baroš, Holzer.

Baník Ostrava - Dunaújváros PASE (Maď.) 2:1 (0:0)
Branky Ostravy: 65. Kukec, 78. Kaša.
Sestava Ostravy: Šrom - Sukup, Kaša, Honiš, Helešic (65. Celba) - Mišák (65. Zapata), Matěj, Jirásek - Sivrič, Narh, Kukec. Trenér: Frňka.

Milan Baroš na soustředění v Turecku potkal svého bývalého trenéra Georghe Hagiho
Milan Baroš na soustředění v Turecku potkal svého bývalého trenéra Georghe Hagiho

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud