Jan Podroužek
18. února 2015 • 12:54

Velký návrat se povedl! Z Frankfurtu jde do Sparty útočník Kadlec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Náročná jednání se podařilo dotáhnout. Na Letnou přichází na půlroční hostování útočník bundesligového Frankfurtu Václav Kadlec. Sparta tím zamýšlí zvýšení konkurence v ofenzivě, 22letý hráč může působit na hrotu i na křídle. Informaci zveřejnil na svém webu i sám německý klub. Po Jakubu Řezníčkovi tak Sparta získala do ofenzivy další posilu.



"S Frankfurtem jsme se domluvili na půlročním hostování a v létě budeme řešit Václavovu další budoucnost," uvedl na internetových stránkách Sparty tiskový mluvčí Ondřej Kasík.

Kadlec odcházel ze Sparty do kádru Eintrachtu před rokem a půl. V německé lize se výborně uvedl, postupně ale začal ze sestavy hesenského celku mizet a teď přichází jako hráč téměř bez vytížení.

"Na žádost Václava jsme souhlasili s jeho zapůjčením do Sparty do konce sezony. Existovalo mnoho možností, ale myslím, že tohle řešení je pro obě strany jediné rozumné. Vašek by měl ve Spartě získat potřebnou herní praxi a radil bych mu, aby hrál na mistrovství Evropy jednadvacítek," uvedl sportovní ředitel Frankfurtu Bruno Hübner.

Během krátké chvíle tak český mistr dotahuje druhý příchod do útoku. Včera večer byl potvrzen příchod Jakuba Řezníčka, který hostoval na podzim v Příbrami a v lize za ni vstřelil devět gólů, což z něj dělá třetího nejproduktivnějšího střelce soutěže.

Kadlecovy statistiky v této sezoně jsou chudší. Celkově pět odehraných zápasů za Frankfurt, dva vstřelené góly. I proto se během ledna hodně mluvilo o jeho odchodu z klubu, kromě Sparty byl veřejný také zájem Eindhovenu, AC Turín, Kaiserslauternu, Paderbornu a Midtjyllandu.

Eintracht všechny zájemce odmítl, kývl až teď, těsně před zavřením českého přestupového okna, Spartě. Dotažení hostování ve Spartě řešil v posledních dnech přímo ve Frankfurtu manažer hráče Pavel Paska.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud