10. dubna 2015 • 12:23

ŠLÁGR KOLA: Sparta chce další výhru, Slavia počítá ztráty

Autor: dvo, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní pražské derby mezi Spartou a Slavií (od 19:15) je už za dveřmi. Před utkáním, ve kterém nejde jen o tři body, ale i o klubovou prestiž a pomyslný klíč od hlavního města Prahy, řeší oba tábory před vzájemným duelem hned několik otazníků. Budou rekonvalescenti Kadeřábek, Latka a spol. hrát? A ubrání Sparta nejlepšího střelce ligy? Šlágru kola se v pravidelném pořadu iSport TV věnoval redaktor Jakub Konečný.



Zlomí Slavie vítěznou sérii Sparty?

Posledních 5 zápasů
podzim 2014 Slavia - Sparta 0:2
jaro 2014 Sparta - Slavia 3:0
podzim 2013 Slavia - Sparta 0:2
jaro 2013 Sparta - Slavia 3:1
podzim 2012 Slavia - Sparta 1:0

Už čtyři výhry v řadě a v sobotu sparťané mohou přidat pátou. Naposledy v derby padli 29. září 2012. Výhru tehdy Slavii zařídil hlavičkou obránce Martin Latka. Od té doby, jako kdyby bylo derby pro Slavii zakleté.

Sparta si v zimě roku 2013 pořídila Davida Lafatu a od této chvíle Slavii mele na plné čáře. Navíc slávisté dokázali Spartu porazit na jejím hřišti naposledy před pěti lety. 15. dubna 2010 si z Letné odváželi výhru 1:0.

ŠLÁGR KOLA: Slavia počítá ztráty, Sparta chce pátou výhru v řadě
Video se připravuje ...

Nastoupí Kadeřábek s Latkou?

Absence
Sparta Kadeřábek, Bičík, Shala
Slavia Latka, Bílek, Zmrhal, Vukadinovič (trest), Deli (dohoda klubů)

Spartě do obvyklé základní jedenáctky chybí pouze pravý obránce Pavel Kadeřábek. V březnovém domácím ligovém utkání proti Dukle nejdříve otevřel parádní individuální akcí gólový účet, ale následně se při akci zranil.

Spartě chybí už měsíc a jeho návrat v derby letenský trenér Vítězslav Lavička vidí jako padesát na padesát. „Má velkou chuť, aby v sobotu nastoupil. V době, kdy se zranil, byl tento zápas jakýmsi cílem, motivem pro něj, aby se dal do pořádku a mohl nastoupit,“ řekl na předzápasové konferenci kouč Sparty.

Beránek: Na Spartě můžeme jen překvapit. To je naše výhoda
Video se připravuje ...

Zatímco Sparta řeší pouze Kadeřábka, v Edenu si lámou hlavu, s kým vlastně budou moci na Letné počítat. Největším otazníkem je každopádně Martin Latka. S ním výkon Slavie roste o stupeň výš. Navíc se jedná o derby, ve kterém slávisti svého lídra potřebují na hřišti.

Letenští sice se startem nejzkušenějšího sešívaného hráče počítají, ale trenér Miroslav Beránek je vůči jeho nasazení opatrný. „Latka začal individuálně trénovat, je to s otazníkem,“ mlžil na středečním setkání s novináři. 

Prosadí se Škodovka z Vršovic, nebo udeří Lafata?

Střelci 
Sparta Lafata (12), Dočkal, Řezníček (oba 9), Kadlec (4)
Slavia Škoda (13), Zmrhal (4), Bílek (2)

Čtyři zápasy a v nich tři vstřelené branky. Taková je bilance Davida Lafaty ve Spartě proti Slavii. V podzimním utkání vstřelil David Lafata v Edenu hned dvě branky a ještě si dovolil neproměnit pokutový kop. Slávisté si na něj musí dát pozor, pokud nechtějí, aby si sparťanský kapitán nevylepšil svoji bilanci.

Škoda je moc dobrý hráč, tvrdí před derby kouč Sparty Lavička
Video se připravuje ...

Slávista Škoda o derby: My jsme taky pod tlakem. Nesmíme se bát hrát
Video se připravuje ...

I sparťané ale budou čelit hrozbě. Postaví se jim nejlepší střelec aktuálního ročníku Synot ligy. Milan Škoda má na kontě 13 branek a je to nejnebezpečnější hráč Slavie. Na podzim ho letenští uhlídali, podaří se jim to i v sobotu?

Trenér Sparty Vítězslav Lavička prohlásil, že úspěch v derby se bude odvíjet od toho, jak moc dobře se týmu podaří pokrýt právě Škodu.

Vyplatí se Slavii její agresivní hra?

Fauly v letošním ročníku
Sparta 267
Slavia 353

353. Přesně tolikrát se fotbalisté Slavie provinili nedovoleným zákrokem. V posledním utkání proti Bohemians 1905 (1:1), to navíc odskákal Vukadin Vukadinovič červenou kartou a zbytečně se vykartoval právě před derby.

Letenští mají na svědomí o poznání menší číslo.  Celkové číslo v aktuálním ročníku se zatím drží na 267 faulech. Slávisté by se měli od Vukadinoviče ponaučit. Může je to stát výhru stejně jako právě proti klokanům.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud