Jan Malý
9. dubna 2015 • 17:53

Slavia v potížích. V derby se Spartou jí může chybět až pět hráčů

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by velký bodový rozestup a propastné aktuální rozpoložení nestačily, Slavii před derby se Spartou straší potíže se skládáním základní sestavy. Sešívaným může chybět až pět hráčů základní sestavy. „Náš stav má do ideálu daleko, hodně daleko,“ povzdechl si slávistický trenér Miroslav Beránek, jemuž budou jistě chybět záložníci Vukadin Vukadinovič a Simon Deli, nejisté jsou pak starty stoperů Martina Latky a Jiřího Bílka a záložníka Jaromíra Zmrhala.



Před začátkem jarní části sezony si ve Slavii pochvalovali šíři kádru a zdvojené posty. Teď nastává situace, kdy mohou sešívaní ukázat, že obavy z katastrofických scénářů, tedy vypadnutí několika hráčů naráz, skutečně nemají. Před sobotním derby na Spartě se totiž Slavii sestava povážlivě drolí.

Jisté je, že kvůli vyloučení proti Bohemians nebude moci hrát krajní záložník Vukadin Vukadinovič a kvůli dohodě klubů pak defenzivní univerzál Simon Deli, jenž v zimě do Slavie přestoupil právě z Letné. „Bude nám hodně chybět,“ přemítal slávistický kouč Miroslav Beránek.

Zatímco v případě těchto dvou hráčů už mu nepomůže nic, za uschopnění zraněných se může ještě modlit a spoléhat na kouzla doktorů. I když aktuální prognózy jsou rozpačité. Stoper a kapitán Martin Latka dosud absentoval kvůli svalovému zranění, které si před měsícem přivodil v utkání s Mladou Boleslaví. „Latka začal individuálně trénovat, je to s otazníkem,“ informoval Beránek. V posledním utkání musel kvůli zranění střídat záložník Jaromír Zmrhal. „Ten ještě netrénuje,“ prozradil neradostný stav kouč.

Jak se změní sestava Slavie Jak se změní sestava SlavieFoto Sport

Ten nechtěl skupinu zraněných hráčů moc specifikovat. Ale patří do ní i druhý ze stoperů Jiří Bílek. To, jestli v sobotu nastoupí, je momentálně podle informací Sportu padesát na padesát.

Beránek se k absencím staví chlapsky. „Sportovní život je o tom, že se musíme naučit hrát v sestavě, která není ideální. Dostanou šanci další hráči,“ řekl trenér. „Když bude chybět jeden hráč, dá se to nějak nahradit. Když jich chybí víc, je to už nepříjemné. Ale myslím si, že jsme málo zápasů odehráli v ideální sestavě, takže se s tím nějak popereme,“ věřil útočník Milan Škoda .

Může se stát, že stoperskou dvojici složí dva mladíci Lukáš Fialka a Marek Kodr. Z branky bude součinnosti defenzivy velet gólman Martin Berkovec . „Když tam hrají ti mladší, o to víc musí gólman řvát, musí si je víc srovnat,“ naznačil Berkovec, že jeho komunikace bude muset být za takové konstelace intenzivnější.

Problém v tom, že obranná řada nebude tak sehraná, nevidí. „Zvyknu si docela rychle i na trénincích. Jde to zorganizovat si obranu, oni hráči pochopí, co po nich chci,“ popsal aktuálně slávistický gólman číslo jedna. „Teď je to derby, kdyby to bylo proti někomu jinému, vyjde to nastejno. Kluci se sehrávají na tréninku, problém to nebude,“ ujistil Berkovec.

Beránek: Na Spartě můžeme jen překvapit. To je naše výhoda
Video se připravuje ...

Škoda je moc dobrý hráč, tvrdí před derby kouč Sparty Lavička
Video se připravuje ...

Slávista Škoda o derby: My jsme taky pod tlakem. Nesmíme se bát hrát
Video se připravuje ...

Václav Kadlec: Já ve formě? Může to být ještě lepší
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY: Pyšná princezna v Edenu a svázané nohy u dna ligy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud