12. dubna 2015 • 19:20

Vážně nemocný Čišovský: Děkuji fanouškům, budu bojovat!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňského fotbalistu Mariána Čišovského dojala podpora od fanoušků v dnešním utkání 23. ligového kola s Brnem. Domácí "kotel" v závěru první půle povzbudil slovenského stopera v boji s vážnou nemocí velkým transparentem s podobiznou a nápisem "Bojuj Čišo" a téměř vyprodaná aréna následně přibližně pět minut tleskala.



"Moc bych chtěl plzeňským fanouškům poděkovat za nádherné choreo. Byl jsem dnes dojatý a šťastný a všem fanouškům, kteří mi drží palce, chci poděkovat. Moc děkuju a budu bojovat," vzkázal pětatřicetiletý Čišovský , který naposledy hrál soutěžní zápas loni 1. dubna.

Pak léčil zraněné koleno a na začátku ledna vedení Plzně přiznalo, že jej trápí vážná nemoc. Chorobu ale nespecifikovalo. Podle informací Blesku postihla slovenského hráče amyotrofická laterální skleróza. S tímto onemocněním, které napadá mozek a způsobuje ztrátu buněk ovládajících svalové pohyby, podle médií bojuje například i bývalý premiér Stanislav Gross .

Čišovský si dnešní zápas a výhru spoluhráčů 4:1 užil. "Byl jsem se osobně podívat a užil jsem si zápas i atmosféru. Viktoriáni nám vždy chystají nádherné prostředí, vztah mezi fanoušky a hráči funguje," uvedl Čišovský.

Emotivní chvilka v závěru poločasu silně zapůsobila i na plzeňského trenéra Miroslava Koubka. "Už mě dojalo to choreo na Slovensku, jak bylo při přípravném utkání s českým týmem. Je to velice dobře, že diváci i my všichni s nimi na Mariána myslíme. Držíme mu palce, aby svůj boj zvládl. Je to víc než fotbal a nějaké handrkování," řekl Koubek.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň – Brno 4:1
Video se připravuje ...

Radek Buchta v souboji s Mahmutovičem
Radek Buchta v souboji s Mahmutovičem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud