9. května 2015 • 21:03

Vystřelil Plzni titul exsparťan? Holenda se trefil po krásné kličce

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sázka na Jana Holendu? Pro Plzeň na Letné jednoznačné terno. Důrazný forvard dostal v základní sestavě nečekaně přednost a v utkání se Spartou (2:0) se dokázal prosadit. V 52. minutě se odpoutal od domácích obránců a na rohu vápna vystřelil. Tečovaný míč nakonec skončil v brance a Plzeň šla do klíčového vedení v zápase, který ji výrazně přiblížil k zisku titulu.



Před utkáním Plzně na Spartě by leckdo vsadil spíš na to, že na hrotu vyběhne od prvních minut Aidin Mahmutovič. V minulém kole proti Slovácku se jako střídající hráč stihl prosadit hned dvakrát. Navíc jde o brejkového hráče, který v otevřené sparťanské defenzivě mohl dělat vítr.

Trenér Koubek ale rozhodl jinak. Podruhé vsadil na Jana Holendu, důrazného bijce odolného v osobních soubojích a výtečného hlavičkáře. Plzeňskému kouči záměr vyšel dokonale. Prévě 29letý útočník totiž otevřel skóre šlágru a nasměroval svůj tým k vítězství.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:2
Video se připravuje ...

Holenda se prosadil v 52. minutě, na sebe poněkud netypicky z větší vzdálenosti. Plzeňský útočník si naběhl na pas Pilaře, dostal se téměř k rohovému praporku. Z beznadějné situace ale vykličkoval kolem Maria Holka s velkou bravurou.

Pak zamířil k rohu velkého vápna a odsud poslal levačkou míč na bránu. Holendovi pomohla lehká teč obránce Costy, od něhož balon zaplul do sítě. Z útočníka se stal hlavní hrdina utkání, výhru Plzně později ještě pojistil výtečně hrající Hubník.

Pro důrazného „Johnnyho“ šlo o velmi pikantní branku. Na Spartě strávil tři sezony a branka do sítě bývalého zaměstnavatele musela být obzvlášť sladká. Holenda se v lize v plzeňském dresu, kam přišel v říjnu jako volný hráč (naposledy působil v ruském Tomsku), prosadil teprve podruhé. Jednou proti Slavii, teď proti Spartě.

Plzeňský střelec Holenda: Myslím, že jsme chtěli víc než Sparta
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Gól Romana Hubníka na 0:2
Video se připravuje ...

Fotbalisté Plzně slaví gól Romana Hubníka na Spartě
Fotbalisté Plzně slaví gól Romana Hubníka na Spartě

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud