26. ledna 2016 • 15:10

Baník v problémech, klubu hrozí insolvence. Kvůli 60 milionům!

Autor: riš, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baník má znovu potíže. Žižkovská Viktoria eskaluje léta se vlekoucí spor o peníze související s přestupy Josefa Hušbauera a Zdeňka Koukala z roku 2010. Jenže už nepožaduje 8,5 milionu korun, ale rovnou 61 milionů. S nárokem na tuto částku už se pražský klub obrátil na soud. Co na to Baník? „Tak vysokou částku rozhodně nezaplatím, to raději pošlu klub do insolvence,“ prohlásil Václav Brabec, jenž se nedávno stal majitelem ostravského klubu.



Ten spor trvá už několik let. Vzešel podle všeho z toho, že Baník nedodržel splátkový kalendář a nedoplatil Žižkovu zbytek přestupové sumy za oba hráče.

Viktoria na základě toho vypočetla úroky a penále, které se však údajně podle smlouvy vypočítávají z celé přestupové sumy, nikoliv jen z nedoplaceného zbytku. Tak se stalo, že se předmětem sporu stala částka 8 a půl milionů korun.

Baník sumu v minulých letech odmítal zaplatit, pustil se kvůli tomu do soudních pří nejen s Viktorií Žižkov, ale také s fotbalovou asociací.

Čas však plynul a úroky a penále bobtnaly dál. Podle žižkovské strany nyní dosáhly více než šedesátimilionových rozměrů, klub se s tímto nárokem obrátil na soud. Je však možné, že se obě strany dohodnou mimosoudně.

"Já jsem připraven s panem Brabcem jednat. Prvně se mi ozval někdy minulý týden, tak snad se nám podaří si nějakou schůzku sjednat a ty věci probrat," cituje Jiřího Rývu, šéfa žižkovského klubu, server Aktuálně.cz, který informaci o šedesátimilionovém požadavku Viktorie přinesl.

Podrobněji Rýva záležitost komentovat nechce. „Do pátku se k věci více vyjadřovat nebudu,“ sdělil stručně v úterý. Podobně stručný je také Brabec. „Máme snahu věc vyřešit, ale žádné komentáře nyní poskytovat nebudu. Mohu jen zopakovat, že v žádném případě nebudu žádných šedesát milionů korun platit,“ řekl majitel Baníku.

Podle všeho se tedy schyluje ke schůzce obou protistran, z Rývova vyjádření lze odvodit, že k ní dojde nejpozději v pátek. Baník má kvůli této kauze stále pozastavené přestupy. Aby docílil jejich odblokování, stačí mu v této fázi uhradit 8,5 milionů korun.

Petržela v Baníku chválí: S mladíky je radost pracovat
Video se připravuje ...

Hrubý: Ve Slavii je to jak v Realu Madrid. V Baníku chci být lídr
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud