Jan Malý
20. srpna 2016 • 19:50

Divoký závěr Hradce. Člověk se ptá, jestli to s ním sekne, řekl Pilný

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byl závěr jako z hororu. Hradec Králové celý druhý poločas odolával nájezdům a střelám Jihlavy a bránil hubené vedení 1:0. V samotném závěru pak „votroci“ přežili dvě obří šance Harise Harby, který nejprve ztroskotal v samostatném úniku na skvělém Radimu Ottmarovi, následně hlavičkoval z malého vápna nad bránu. Trenér Hradce Bohuslav Pilný se skoro bál, aby to s ním neseklo.



Divoký závěr se odehrál v Mladé Boleslavi, kde Hradec Králové hostil Jihlavu. Východočeši drželi vedení 1:0, už ve druhé minutě nastaveného času chtěl Petr Schwarz uklidnit hru zpětnou přihrávkou, jenž místo toho vyslal do nájezdu jihlavského Harise Harbu, gólman Radim Ottmar proti němu vyběhl a vychytal ho. Vzápětí hlavičkoval Harba z malého vápna nad branku.

Hradecký trenér Bohuslav Pilný tyto situace na tiskové konferenci ještě rozdýchával. „To se člověk se ptá, jestli to s ním sekne, nebo to ustojí. Přežil jsem to, ale v tomhle je práce trenérů strašná. Ten, kdo to v sobě dokáže udržet, je bourák. Myslím si, že jsem poměrně klidný, ale teď jsem klidný opravdu nebyl,“ vzpamatovával se Pilný z krušných zážitků.

Hradec Králové - Jihlava: Holeš po rohu protlačil míč do brány a Hradec vede 1:0
Video se připravuje ...

„Myslím, že se mu asi trochu střetly myšlenky, zřejmě přesně nevěděl, co udělá. Pak když už byl u mě, udělal asi to nejhorší, co mohl,“ popisoval první situaci gólman Ottmar.

Harba byl zlomený, po zápase hovořit nechtěl. „Šel jsem za ním hned po zápase. Je to pro něj nepříjemné. Ale jak se říká, vyhráváme a prohráváme společně. Tak to je,“ zastal se spoluhráče obránce Antonín Rosa.

Jihlava měla ve druhé půli převahu a dost příležitostí na vyrovnání. „V nastavení to byl vrchol všeho. Haris Harba třikrát selhal v absolutních tutovkách,“ smutnil jihlavský kouč Michal Hipp.

Hradec Králové - Jihlava: V poslední minutě nastavení zahodil Harba další tutovku
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Jihlava: Hradecký Schwarz připravil tutovku pro Harbu, toho vychytal Ottmar
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Hradec Králové - Jihlava 1:0. První domácí výhru nováčka vystřelil Holeš
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud