David Pávek
2. července 2017 • 16:25

Čech o přestupech: Dobře, že se liga otevírá. Plzeň posílila o Vrbu

Autor: David Pávek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepovedené EURO jednadvacítek ani velké nákupy pražských "S" neunikly očím Petra Čecha. Bývalý kapitán národního týmu a opora londýnského Arsenalu na tiskové konferenci k 12. ročníku své fotbalové školy zhodnotil opory českých lvíčat, včetné té nejdiskutovanější, Patrika Schicka. Kvituje i hvězdné nákupy Sparty se Slavií, nepočítá ale s tím, že by se odvěcí rivalové nějak výrazně vzdálili Plzni a dalším týmům.



Do Prahy se po konci reprezentační kariéry moc nevrací, český fotbal ale Petr Čech dál sleduje. Nemohly mu uniknout přestupy Sparty a Slavie, které přivádějí do české ligy zahraniční hvězdy, neopomíná ale ani Plzeň.

"Pro ligu může být dobře, že tu máme zahraničního trenéra, i to, že se liga víc otevřela a je tu víc hráčů z ciziny. Pro kluky, kteří mimo Českou republiku nikde nepůsobili, je vždy dobré mít srovnání se zahraničními hráči, kteří prošli jinou výchovou, vidět, jak se k fotbalu staví," řekl Čech na tiskové konferenci k 12. ročníku jeho fotbalové školy.

Petr Čech po Euru: Velmi dobře hráli Simič s Trávníkem. Schick musí být v Juventusu trpělivý
Video se připravuje ...

"Zajímavou posilou může být Halil Altintop, který prošel bundesligou a hrál i za národní tým," doplnil konkrétní jméno. Rozhodně si ale nemyslí, že mezi pražskými "S" a zbytkem soutěže vznikne propast.

"Plzeň taky posílila, a to tím, že se jim vrátila stabilita v podobě trenéra Pavla Vrby , se kterým byli úspěšní," dodává Čech. "Viktoria by měla být velice konkurenceschopný tým, až na malé výjimky jí zůstal kádr pohromadě. Sparta a Slavia s takovými kádry samozřejmě budou muset hrát o titul, ale nikde není napsané, že když nakoupíte hráče, tak všechno bude fungovat, musíte je i zapracovat do týmu."

Schick ? Bude růst

Rekordman v počtu reprezentačních startů sledoval i výkony české jednadvacítky, která na evropském šampionátu v Polsku nedokázala postoupit ze skupiny. "Pro mě osobně největší škodou bylo, že zápas s Dánskem se nehrál první. Dánové se každým utkáním zlepšovali, do toho posledního šli po dvou prohrách a bez vstřeleného gólu vlastně bez tlaku," litoval Čech. "Naopak na český tým byl v tu chvíli tlak samozřejmě největší. Bylo vidět, že to na některých leželo, ta nutnost útočit dát spoustu gólů kluky trochu rozhodila a v obraně pak hráli špatně," dodal k utkání, které "lvíčata" prohrála 2:4.

Přesto ale na české hře viděl pozitiva. Vyzdvihl jak Stefana Simiče, který řídil obranu, tak útočníka Patrika Schicka. "Oba ukázali, že mají kvalitu a potenciál. Není náhoda, že Patrik na sebe upozornil už v tak mladém věku, navíc v Bohemce, která hrála o záchranu," řekl Čech a okomentoval i přestup mladého forvarda to týmu úřadujícího mistra Serie A.

"Patrik bude fotbalově růst, bude zajímavé ho sledovat. Pro něj teď bude důležitá strategie Juventusu. Už jen to, že bude trénovat s nejlepším týmem v Itálii pod velice kvalitním koučem mu dá spoustu zkušeností, na druhou stranu potřebuje i herní praxi. Osobně si myslím, že půjde někam na hostování, ale pokud bude pokračovat v tom nastoupeném trendu, tak si ho můžou klidně stáhnout zpátky a bude mít šanci se ukázat tam," věří Petr Čech.

Radost dětí mě nabíjí energií, říká Petr Čech. Jeho fotbalová škola se koná už podvanácté
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud