13. července 2017 • 11:00

Obránce Janža odchází z Plzně. Slovinec bude hostovat na Kypru

Autor: pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po pouhém půlroce mění dres obránce Erik Janža. Slovinský fotbalista odchází z Viktorie Plzeň na roční hostování do kyperského týmu Pafos FC. Ve své první sezoně v barvách českého vicemistra se prosadit nedokázal, nastoupil jen do tří zápasů. „Erik sám cítil, že potřebuje větší herní vytížení, než tomu bylo v minulé sezoně. Proto jsme se domluvili na tom, že půjde na roční hostování,“ řekl generální manažer Plzně Adolf Šádek pro klubový web.



Na Janžově hostování nic nezměnil ani fakt, že se Plzni na soustředění zranilo hned pět hráčů. Mezi nimi také levý obránce David Limberský. „Transfer Erika Janži už byl rozpracovaný před začátkem soustředění. Jsme si vědomi, že se nám na soustředění zranilo několik hráčů, ale v této situaci již nešlo nic změnit,“ vysvětlil Šádek.

Janža přišel do Plzně v zimě z Mariboru, ale do sestavy se dostal jen při absenci Limberského a připsal si pouze tři ligové starty. S týmem českého vicemistra už na soustředění neodcestoval. Do Pafosu si ho vyhlédl slovinský trenér, který jej vedl během angažmá v Domžale.

„Zájmem hráče i naším je, aby pravidelně nastupoval," dodal Šádek na Janžovu adresu.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Erik Janža v dresu Viktorie Plzeň
Erik Janža v dresu Viktorie Plzeň

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud