Jonáš Bartoš
19. května 2018 • 18:42

Plzeňské oslavy! Zněla hymna Ligy mistrů, Bakoš připomněl Čišovského

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dokázali to! Plzeňští fotbalisté slaví svůj pátý mistrovský titul. Zkušená parta kolem Romana Hubníka vedená trenérským guru Pavlem Vrbou znovu zvedla mistrovský pohár. Tentokrát s puncem jistých 380 milionů plynoucí z účasti v základní skupině Ligy mistrů. Oslavy velkého úspěchu výjimečné generace hráčů začaly hned na stadionu – po závěrečném hvizdu utkání s Teplicemi fanoušci šli gratulovat týmu přímo na trávník. Vše se pak přesunulo na náměstí Republiky, tradičnímu centru plzeňských oslav.



Plzeňští fotbalisté mají být nač hrdí. Kolo před koncem HET ligy si zajistili ligový primát, během osmi let získali už pátý mistrovský titul. Parta kolem Hubníka, Limberského, Kozáčika, Petržely a dalších zkušených harcovníků opět dokázala, jak výjimečný kolektiv na západě Čech stvořila.

Plzeň mistr ligy! Titul pro Čišovského, euforie, Šádek úplně durch
Video se připravuje ...

Oslavy velkého úspěchu odstartovaly hned na stadionu po skončení utkání s Teplicemi, které domácí soubor vyhrál 2:1. Fanoušci jako tradičně vběhli na trávník, aby mohli sdílet titulovou radost s celým týmem.

Stadionem zněla i hymna Ligy mistrů. Západočeši totiž urvali titul v mimořádné sezoně, kdy český mistr postupuje přímo do základní skupiny. Plzeň si elitní evropskou soutěž zahraje potřetí v historii, pokaždé tým mezi klubovou smetánku dovedl trenér Pavel Vrba. Klub má jistých minimálně 380 milionů korun, které plynou z účasti v ceněné soutěži.

Fotbalisté Plzně slaví zisk pátého titulu za posledních osm let
Video se připravuje ...

Západočeská parta je plná zkušených třicátníků. Všech pět titulů s Plzní ale zažili jen dva hráči – obránce David Limberský a záložník Daniel Kolář.

Největšího potlesku se dočkal ten, který na trávníku balon nedostává do soupeřovy sítě. Pavel Vrba zůstává pro Plzeň mimořádným trenérem, který znovu dokázal s mužstvem vystoupat až na vrchol. Fanoušci si jeho přínosu obzvlášť cení, také proto ho odměnili bouřlivým aplausem.

Během slavnostního ceremoniálu fanoušci skandovali i jména hráčů, kteří v klubu zanechali nesmazatelnou stopu, ale potkal je krutý osud. František Rajtoral a David Bystroň spáchali před rokem sebevraždu, Marián Čišovský bojuje s těžkou nemocí. S jeho bývalým číslem 28 nastoupil na mistrovské pódium útočník Marek Bakoš.

Po slavnostním defilé a předání mistrovského poháru se hráči byl v plánu přesun na plzeňské náměstí Republiky, kde radostné křepčení pokračovalo v plném proudu. Ti, co se nedostali na zápas na stadion s Teplicemi, zde už mohli sledovat utkání na velkoplošné obrazovce.

Pohár pro mistry ligy putuje nad hlavy hráčů Plzně
Pohár pro mistry ligy putuje nad hlavy hráčů Plzně

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Teplice 2:1. Viktoria slaví titul i jistou Ligu mistrů
Video se připravuje ...

5 NEJzásadnějších momentů mistrů z Plzně: Boží podzim či střelec Krmenčík
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud