Premium
18. července 2018 • 05:00

ANALÝZA: Sparta hledá cestu ze tmy. Co řeší na hřišti i uvnitř klubu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po skončení minulé sezony Letná potemněla. Konečná pátá příčka v lize přitáhla nad sparťanský svatostánek hrozivá mračna. Očekávané rozjasnění nepřinesly ani letní měsíce. Mužstvu se příprava pod trenérem Pavlem Hapalem nevydařila herně ani výsledkově, tým zůstal za očekáváním. K úlevnému rozbřesku tak Pražané vyrazí až v ostré sezoně. Budou však mít dost síly, aby neztratili kurz? Deník Sport navíc rozebral hru Letenských v generálce s polským Lubinem. V čem Sparta silně zaostává a co naopak vypadá jako pozitivní signál?



Navzdory veletočům posledního roku největší český klub ze svých ambic neustoupil. Ani o deko. „Prvním cílem je postoupit do základní skupiny Evropské ligy. Sparta musí vrátit titul na Letnou, chceme uspět i v domácím MOL Cupu,“ vyhlásil na tiskové konferenci generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Víc než kdy dřív se ovšem nabízí otázka, zda na to Letenští budou mít dostatek sil. A kvality. Pronásleduje je totiž jedna z nejhorších příprav za poslední roky. V době, kdy do začátku ročníku zbývají pouhé tři dny, tak rozhodně nepůsobí jako sebevědomá a sehraná letka. Důvodů pro to existuje hned několik.

Sparta sice disponuje značnými individualitami, jako celek to ale zatím neladí. To mimo jiné prokázaly porážky s druholigovými Českými Budějovicemi i v generálce s polským Lubinem. Kádr při tom zůstal z drtivé části pohromadě.

Klub totiž ustoupil od masivních investic do posil, které provedl loni v létě v souvislosti s příchodem italského trenéra Andrey Stramaccioniho. Soupiska se po nástupu sportovního ředitele Zdeňka Ščasného a jeho pravé ruky Tomáše Rosického stabilizovala. Pokud pomineme navrátilce z hostování, novými tvářemi v letenské kabině je pouze kvarteto Milan Heča, Benjamin Tetteh, Uroš Radakovič a Alexandru Chipciu.

V přestupové strategii Sparty se navíc mohl projevit určitý nesoulad mezi realizačním týmem a sportovním vedením. V kuloárech se totiž hovoří o tom, že

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud