Jakub Dvořák
22. července 2018 • 04:55

Nováčci Sparty šlapali: Chipciu je velká posila, přínosný Tetteh

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen výhra, ale i dobré výkony mohou těšit Pavla Hapala po úvodním sobotním ligovém utkání proti Opavě (2:0). Vidět byl střídající útočník Benjamin Tetteh, který se podepsal pod oba vstřelené góly, i další letní posila Alexandru Chipciu na pravém beku.



Během přípravy působili oba nenápadně. Jeden nestřílel góly, druhý jakoby se stále sbližoval s novým kolektivem a bál se předvádět velké věci. Ani generálka na nový ročník ligy jim nevyšla. Benjamin Tetteh z metru napálil tyč, Alexandru Chipciu z pozice pravého obránce málo podporoval ofenzivu.

V prvním ostrém utkání se však na Letné předvedli zcela odlišnými výkony. 29letý Rumun, který na rozdíl od Tetteha nastoupil v základní sestavě, působil na pravém kraji za Talem Ben Chaimem jako velká jistota. A byl si toho vědom i trenér Hapal.

„Hrál velice dobře. Nevšiml jsem si, že by za celý zápas udělal chybu,“ chválil sparťanský kouč posilu z belgického Anderlechtu.

Po faulu opavského Matěje Hrabiny, když prošlápl Chipciuovi nohu, navíc mohli Letenští kopat i penaltu. Sudí Pavel Královec však po zhlédnutí videa usoudil, že si hostující hráč počínal v souladu s pravidly a nechal hru pokračovat.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Opava 2:0. Nováčka srazila chyba brankáře a vlastní gól
Video se připravuje ...

I tak zanechal rumunský univerzál velice slušný dojem. „Na pravém kraji dobře podporoval ofenzivu. Myslím si, že to pro nás bude velká posila. Navíc je možné, že v některých zápasech může nastoupit i výš,“ dodal na jeho adresu Hapal.

Další letní posila Benjamin Tetteh se po generálce s polským Zaglebie Lubin usadil pouze mezi náhradníky, ale na hřiště ho v 57. minutě poslalo zranění Matěje Pulkraba. Sotva se ghanský forvard stihl rozkoukat, už se začaly dít věci.

Byl to právě Tetteh, kdo našel ve středu pole volného Kangu a ten minimálně z 30 metrů otevřel skóre. V 84. minutě se po rychlé souhře s Vukadinem Vukadinovičem navíc zapsal mezi střelce. Jeho rána zpoza vápna byla však tečovaná a nakonec byla uznána jako vlastní.

„Jsem rád za svůj výkon i za výsledek. Myslím si, že nám takový zápas hodně pomůže a zvedne sebevědomí,“ řekl po utkání vytáhlý útočník. „Ještě než jsem šel na hřiště, tak mi trenér říkal, ať se nebojím a předvedu se. Jsem rád, že se to povedlo,“ dodal.

A slova chvály pro 21letého fotbalistu, který přišel z Bohemians, měl i Hapal. „Že se prosadil, je jedině dobře. Mám z něho pozitivní dojmy. Byl velkým přínosem.“

Žlutá lavina. Fanoušci Opavy se ukázali při výjezdu na Spartu
Video se připravuje ...

Sparta - Opava: Letenští vedou 2:0. Tettehovu ránu si srazil do sítě Svozil
Video se připravuje ...

Sparta - Opava: Kanga poslal Letenské do vedení 1:0. Skákavá střela prošla za Šroma
Video se připravuje ...

Sparta - Opava: Stanciu kroutil míč do šibenice, rána skončila na břevně
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Sparta - Opava: První letošní video. Penalta pro Spartu se ale neodpískala
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Sparta - Opava: Ben Chaim znovu neprolomil střeleckou smůlu, míč napálil do Šroma
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud