Michal Kvasnica
Premium
5. září 2018 • 15:28

Bohemians trefili jackpot?! Júsuf okouzlil a rychle překonal Tetteha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měsíc mu stačil na to, aby se zařadil mezi nejzajímavější útočníky FORTUNA:LIGY a aby se česká veřejnost naučila vyslovovat jeho jméno. Bahrajnec Abdalláh Júsuf Hilál táhne Bohemians vzhůru tabulkou a svou produktivitou dává zapomenout na Benjamina Tetteha, který v létě zamířil do Sparty. Během 359 ligových minut vstřelil dva góly a na dva nahrál. Co o něm řekl trenér a jak vzpomíná na jejich první trénink?



Pro Bohemku to měl být původně tak trochu test, ve kterém neměla co ztratit. Těžko mohla tušit, jak se Júsuf adaptuje na českou soutěž, když je právě 25letý forvard prvním bahrajnským fotbalistou působícím v Evropě. Resumé po jeho šesti zápasech? Zelenobílí možná trefili jackpot. „Dobrej skauting,“ usmívá se trenér Martin Hašek starší.

Ten si sice původně jako jedničku na hrot útoku vybral Lukáše Juliše, ale vzhledem k dřívějším zdravotním problémům se vědělo, že host ze Sparty bude potřebovat čas, než se dostane do ideální herní i fyzické pohody.

„Klokani“ tak potřebovali variantu B, o to víc když Jevgenij Kabajev odešel do Chabarovsku. A protože Tomáš Poznar dal přednost Zlínu, do Ďolíčku zamířil Júsuf, jehož doporučil kouč bahrajnské reprezentace Miroslav Soukup. „Když přišel, byl na tom kondičně tak na dvacet minut,“ vzpomíná Hašek.

Snědý sympaťák však ohromil svou bleskovou adaptací. Hned při premiéře v Příbrami coby žolík končil zápas s bilancí 1+1. Že nešlo o falešnou formu, jak to mnohdy bývá zvykem, ukázaly další duely. Není tak divu, že poslední tři už Júsuf odehrál v základní sestavě a dvakrát si připsal plnou porci minut bez střídání.

„Vzhledem k tomu, že bahrajnská liga má výrazně nižší tempo než naše, je ta jeho adaptace obdivuhodná. Už je schopen hrát devadesát minut,“ chválí Hašek. „Každý týden je na tom líp a líp, čas pracuje pro nás. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud