Premium
22. září 2018 • 05:00

Božský "počítač" Souček je pilířem Slavie. Jak vidí její opory Kuka?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Jindřich Trpišovský ho nazval počítačem. Hráčem, bez něhož si neumí představit současnou Slavii. A ani si ji představovat nechce. Prý to je, jako byste chtěli nahrazovat útočníka, který dá pětadvacet až třicet gólů za sezonu. Takový je význam Tomáše Součka pro tým. Pro mužstvo, které se sehrává, je přesnější, a proto i pevnější v defenzivě. Přečtěte si o přínosu jeho, i dalších opor, na kterých současná Slavia stojí. V zamčené části článku najdete i rozhovor se slávistickou legendou Pavlem Kukou.



Každý tým, který koučoval Jindřich Trpišovský, hrál na maximální riziko. Viktoria Žižkov, potom Slovan Liberec, a teď i Slavia. Jenže tentokrát se i díky silnému kádru zlepšuje defenzivní pojetí mužstva. „Sešívaní“ mají v tuhle chvíli dva výrazné pilíře.

Je to sehranější obranná fáze.

A je to skoro až božský Tomáš Souček. Hráč, kterému v létě zase padaly k nohám kluby ze Serie A, ovšem vedení červenobílých se všemi nabídkami zametlo. I s tou za šest milionů eur od Atalanty Bergamo.

„Zahraniční týmy nejsou slepé, vidí, jak je Tomáš schopný hrát, třeba jako teď proti Bordeaux. Ty nabídky mít bude,“ připouští trenér Jindřich Trpišovský, že v zimě zase může vypuknout o 23letého záložník mela.

Prý existuje příslib, nebo jakási dohoda s vedením, že pokud se opravdu v dalším přestupním okně objeví další velká nabídka zpoza hranic, bude mít Souček zelenou k odchodu.

„Nechci na to ani myslet, představovat si, že tu nebude… To bych měl ještě víc starostí. Takový hráč se prostě strašně těžko hledá. Je jako počítač, vždycky stojí dobře, má neuvěřitelný počet získaných míčů, skvělá čísla v soubojích. Je pro nás důležitý do obranné fáze, do zakládání útoků. Je to, jako byste chtěli nahrazovat útočníka, který dá pětadvacet až třicet gólů za sezonu,“ skládá Trpišovský Součkovi obrovské komplimenty.

Zlepšují se rovněž záložníkovy ideomotorické a pohybové vlastnosti, byť jeho postava pořád může evokovat dojem kolohnáta. Není to až tak pravda. Pokaždé, když je Souček na balonu, hraje s velkým přehledem, klidem, nejančí. A když se na něj valí útok soupeře, umí se šikovně natlačit do soubojů. A často je vyhrává.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud