Jan Vacek
25. září 2018 • 17:02

Sparta mění ředitele! Přichází Čupr, Kotalík zůstává v představenstvu

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta posílí a pozmění své vedení. A změna to nebude jen kosmetická. Do pozice generálního ředitele klubu přichází František Čupr, elitní manažer společnosti EP Holding a jeden z nejbližších spolupracovníků majitele Daniela Křetínského. Čupr by měl rovněž usednout v představenstvu klubu, kde je po odchodu Jakuba Otavy už delší dobu neobsazené místo.



Vyztužit vedení klubu a zefektivnit jeho řízení. To je hlavní důvod, proč se šéf Sparty Daniel Křetínský po pondělním zasedání představenstva klubu rozhodl přistoupit k personálnímu posílení Sparty. František Čupr je špičkovým manažerem společnosti EP Holding a na Letné se z něj stane jeden z klíčových mužů klubu. Ve funkci generálního ředitele totiž nahradí Adama Kotalíka.

Ten však ve Spartě i jeho představenstvu rovněž nadále zůstává. A to v roli supervizora nad sportovním úsekem. Dál tedy bude úzce spolupracovat se současným trenérem Zdeňkem Ščasným a jeho pravou rukou Tomášem Rosickým . V gesci bude mít především jednání o přestupech hráčů a všechny náležitosti týkající se sportovního chodu klubu. 

Ale zpět k Františku Čuprovi. Co by měl jeho příchod pro Letenské znamenat? Především zefektivnění řízení a rychlejší reakční dobu při zásadních rozhodnutích týkajících se celého klubu. Nejspíš je to logická reakce na situaci, kdy je majitel Sparty a předseda představenstva Daniel Křetínský stále víc zaneprázdněný svými byznysovými aktivitami, což někdy snižovalo akceschopnost klubu.

František Čupr je novým generálním ředitelem SpartyFoto Profimedia.cz
Čupr sice neplatí za fotbalového odborníka, za to je úspěšný a zkušený vrcholový manažer. S jeho příchodem by mělo dojít k jasnějšímu rozdělení kompetencí i zodpovědností v rámci klubu. Jeho silnou stránkou by měla být i schopnost stanovení jasných cílů pro všechny složky klubu. Včetně sportovního úseku zaštítěného nyní právě Adamem Kotalíkem.

V představenstvu klubu by pak měl Čupr zastat roli jeho místopředsedy. Stejně jako Adam Kotalík a Dušan Svoboda, šéf Ligové fotbalové asociace.

A jaká je dosavadní profesní dráha Františka Čupra? Dosud je předsedou představenstva SPP-D a SSE-D, společností zabývajících se distribucí plynu a elektřiny pod EP Holdingem. Dříve pracoval jako manažer ve společnosti Jihomoravská energetika. Byl též členem dozorčí rady PRE a staral se o projekty energetického sektoru v J&T.

Klub nově obsadil i pozici generálního sekretáře, kterou naposledy vykonával dlouholetý funkcionář Rudolf Baťa. Jeho nástupcem se stává Dušan Žovinec, aktuálně vedoucí úseku ženského fotbalu Sparty. Pracovní náplní Žovince bude koordinace všech složek sportovního úseku a dohled nad administrativními procesy.

Sparta - Liberec: Tettehova show, sparťanský útočník zvyšuje už na 3:0
Video se připravuje ...

Sparta - Liberec: Stanciova parádní kličkovaná po rohu, sparťané vedou 1:0!
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Liberec 4:1. Letenští v poklidu sestřelili tápající Slovan
Video se připravuje ...

Adam Kotalík se bude nadále z pozice místopředsedy představenstva akciové společnosti exekutivně věnovat aktivitám ve sportovní oblasti a jejich dalšímu rozvoji. Ve vedení sportovního úseku pak pokračují Zdeněk Ščasný s Tomášem Rosickým.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud