Jan Vacek
Premium
24. září 2018 • 05:00

Ščasného zbraň! Spartu učí způsob, ve kterém nejvíc září jeho hvězda

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po převzetí prvního týmu Sparty o tom sportovní ředitel klubu Zdeněk Ščasný veřejně nikdy nemluvil. Přesto bylo nad slunce jasné, že k přechodu na rozestavení 3 – 5 – 2 dřív nebo později dojde. Zkušený stratég ho poprvé vytáhl v sobotu a trefil přímo na komoru. Letenští totiž v parádním stylu rozmontovali Slovan Liberec 4:1 a potvrdili velice dobrou aktuální formu. Jak se nový herní styl promítl do výkonu Sparty? Trénovala ho Sparta hodně, od kdy ho zkušený kouč nosil v hlavě? A je reálné, že s ním vyrukuje v dalších zápasech, třeba už v pátek ve šlágru v Plzni?



Kdo ví, jak by sobotní řež dopadla, kdyby Sparta k transformaci herního rozestavení nepřistoupila. Liberec totiž v Generali Areně vyrukoval s netradiční formací 3 – 4 – 3, kterou chtěl kouč Zsolt Hornyák ještě zesílit střed pole. Jeho protějšek Zdeněk Ščasný ovšem kontroval sestavou s pěti záložníky a záměr Slovanu úplně rozbil.

„Trenér Ščasný přečetl moji myšlenku, viděl to a reagoval. Mohli jsme Spartu víc potrápit,“ pokrčil jen rameny na tiskové konferenci Hornyák. Pro jeho mužstvo tenhle střet netradičních rozestavení nedopadl vůbec dobře, Severočeši utrpěli vůbec nejvyšší porážku v ročníku.

To na druhé straně pochopitelně panovala spokojenost. Sparťanům vyšlo přesně to, co zamýšleli. „Viděli jsme předchozí zápasy Liberce a chtěli jsme nechat ve hře naše dva útočníky a eliminovat jeho sílu ve středu pole,“ vysvětlil Ščasný.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud