Martin Mls
Premium
20. října 2018 • 04:45

Skuhravý o Opavě: Její trenér musí být génius. Přišlo mi nefér, co řekl

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dukla vs. Opava jako jeden ze šlágrů kola FORTUNA:LIGY? Před sezonou by to znělo jako nepovedený vtip, v neděli to bude realita. Týmy v ligovém podpalubí spojuje jeden muž: trenér Roman Skuhravý. V Opavě rozjel sezonu, ale po sedmi kolech se překvapivě rozloučil a bleskově se přesunul do Dukly. „Udělal jsem to kvůli rodině, nemám důvod se omlouvat,“ říká v rozhovoru pro iSport Premium. V něm se také vyjadřuje se k některým výrokům svého nástupce Ivan Kopeckého a prozradí, co očekává od sledovaného souboje. Dozvíte se i odpověď na otázku, zda by se mu líbila spolupráce s jeho kamarádem Pavlem Horváthem.



V Opavě byl za boha. Se žlutomodrým týmem loni hrál finále poháru a letos ho postrčil zpátky do první ligy. Zkraje září však trenér Roman Skuhravý pouto náhle utnul: přestalo ho bavit úmorné dojíždění z Jablonce a odloučení od šestiletého syna. Pár hodin po konci v Opavě se domluvil s Duklou, čímž spustil moře emocí. „Měl jsem z Opavy odejít už před sezonou. Tohle jediné mě mrzí,“ poví, když si sedne na terasu na tréninkové základně Dukly.

Brzy po nástupu na Julisku jste řekl, že váš nejmladší syn fandí jen vítězům. Už drží palce i Dukle, která s vámi během čtyř kol uhrála sedm bodů?
„Dělí svoji přízeň mezi víc klubů a taťka se mu tam nějak nevešel. Momentálně je rozpolcený mezi Spartou a Jabloncem. Ale ve finále fandí tátovi a táta fandí jemu.“

Zníte uvolněně a před začátkem rozhovoru jste prohodil, že je ve vašem životě všechno v pořádku. Znamená to, že odchod z Opavy splnil účel?
„Přesně tak. Musel jsem to rozhodnutí udělat. Měl jsem odejít už v létě, jenže kvůli euforii z postupu jsem to neudělal. Taky jsme měli jít hrát do azylu do Brna, nechtěl jsem přidělávat starosti. I na Dukle mám dost práce a není to tak, že bych byl každé odpoledne se synem. Ale pokud má trénink nebo zápas, udělám si čas.“

Mrzí vás, že si to část fanoušků vykládala jinak? Éterem létaly spekulace o tom, že jste byli s Duklou domluvení dopředu a rodina byla jen šikovná zástěrka.
„Názor každého respektuju a absolutně nikoho nesoudím. Čas ukáže, že jsme si byli s Opavou souzení.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud