Jan Vacek
Premium
11. března 2019 • 05:00

Hložek, drahokam ve Spartě. Cesta introverta, který se v 16 dostal do áčka

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestnáct let. Tak trochu telecí věk. Někdo v té době obchází první rande s dívkami, někdo se teprve rozhoduje, jakým směrem svůj život nasměrovat. A někdo střílí góly v dresu prvního týmu Sparty. Do poslední kategorie patří Adam Hložek, od soboty historicky nejmladší střelec české ligy. Skromný klučík, který si v šestnácti letech podmaňuje tuzemskou scénu. A potvrzuje, že takový talent po zdejších trávnících už pěkných pár let neběhal. V sekci iSport Premium si přečtěte příběh vycházející hvězdičky Sparty. Čím upoutal trenéra Ščasného? Jak je možné, že se tak rychle adaptoval na dospělý fotbal?



Běží desátá minuta šlágru mezi Spartou a Viktorií. Adam Hložek si na levé straně ukáže zdviženou rukou, do jakého prostoru chce centrovaný míč. Lehce si zadrobí, dvěma bleskovými kroky se zbaví protihráče Radima Řezníka a hlavou neomylně zavěsí k levé tyči plzeňské branky.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

Vyprodaná Letná bouří. Sparta se ujímá vedení, Hložek se stává vůbec nejmladším střelcem české ligy. Gólový účet otevírá ve věku 16 let, 7 měsíců a 15 dní. O tři dny tak překonává dosavadního rekordmana Tomáše Pilíka. „Skvělý pocit. Byl jsem v euforii, šel mi mráz po zádech,“ vykládal po utkání do televizních kamer, z kterých, jak přiznal, měl větší trému než ze samotného zápasu.

Skvělé představení proti Západočechům jen korunovalo způsob, jakým Hložek vtrhl na tuzemskou prvoligovou scénu. V kabině Sparty mu nikdo neřekne jinak než Standa. Jak taky jinak, podle slavného zpěváka a jmenovce. Jinak se ovšem mezi hráči těší přirozenému respektu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud