Michal Koštuřík
Premium
20. dubna 2019 • 14:30

Pivarník nejen o dalším "zlínském jaru". První šestka? Zapomeňte, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zažívá to, co před ním kolega Bohumil Páník. Šílené jaro. Místo prohánění elity strmý pád a strach o přežití ve FORTUNA:LIZE. Mise Romana Pivarníka (52) ve Zlíně se nevyvíjí dobře. Fanouškům zatím nepřirostl k srdci, výsledky chybí a herní projev je rozpačitý. Do blbé nálady dorazí v neděli rozjetá Slavia. „Máme málo dynamické hráče. Ti nosní odešli. Teď máme obrovský problém, abychom vůbec zůstali v prostřední skupině,“ říká kouč v rozhovoru pro iSport Premium. 



Čtyři porážky v řadě, navíc bez vstřeleného gólu. Zlín a jeho jaro. Už počtvrté v řadě. Po podzimu umístění v TOP 6, malá ztráta na medailové pozice. Pak odchod jedné dvou opor, miliony v kase, ovšem adekvátní náhrada nikde. A kolmá cesta dolů. Letos tomu nezabránil ani Roman Pivarník. „Mužstvo pracuje dobře, ale není vyvážené,“ popisuje zkušený trenér.

Na jaře jste zatím získali šest bodů. To je hodně málo...
„Ano, přesně tak bych to řekl. Při všech problémech, které máme, jsme měli získat víc bodů. Viz. všechny domácí zápasy, ve kterých jsme byli lepší. Získali jsme z toho jen jedno vítězství. Se Sigmou to mohlo být v poločase 2:0 nebo 3:0. Místo toho jsme prohrávali 0:1. Buchta je Muž zápasu a náš gólman nemá co dělat. Tohle se opakuje.“

Popište problémy týmu.
„Sráží nás, že dostáváme góly z první šance protivníka. Je jedno, jestli přijde v první minutě nebo v sedmdesáté jako na Spartě. V naší šestnáctce nejsme u soupeře blízko a nejsme důrazní.“

Nechybí vám ofenzivní záložník, typický špílmachr s myšlenkou?
„Stačí si projít statistiky. Vidíte, kolik gólů dávají vysocí stopeři ze standardek, záložníci ze hry, útočníci. V průběhu podzimu odešel Traoré, dnes nosný hráč ve Slavii. Ve Zlíně musel být hodně rozdílový. V zimě pak střelec Beauguel.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud