Jakub Dvořák
Premium
3. října 2020 • 12:15

Tandemem proti všem. Hložek a Juliš ohrožují primáty legend Sparty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Snažíme se hrát jako Inter Milán. Adam je Lukaku, já jsem ten Argentinec,“ smál se Lukáš Juliš v televizním rozhovoru pro O2 TV Sport. Bylo jen pár minut po sparťanské demolici Brna. A navrátilec do sestavy Letenských byl v dobrém rozmaru. Pražané si na úvod FORTUNA:LIGY poprvé v ostrém souboji vyzkoušeli, jak by mohlo spojení Hložek & Juliš vypadat. Výsledek? Pět odehraných kol, deset střel na branku a bilance 8+3. Tandem mladých vlčáků atakoval nejlepší ofenzivní spolupráce rudých v historii české ligy.



Srovnání s italským velkoklubem z úst vytáhlého forvarda je samozřejmě hodně přitažené za vlasy. Ale co vedle něj a o osm let mladšího pobočníka postavit Horsta Siegla s Vratislavem Lokvencem ve formě 90. let? Či Tomáše Juna s Milanem Pacandou na začátku 21. století? Aktuálně nejlepší ofenzivní ligová dvojka by nepropadla. Jejich dosavadní příspěvek (Juliš 5+0, Hložek 3+3) v úvodních pěti kolech ohrožoval primáty dnes už sparťanských legend.

„Juliš už v minulé sezoně přesvědčil, že umí střílet góly. Hodně lidí mu nevěřilo, ale trenér ano a on mu to nyní vrací. Umí si najít místo ve vápně. Má velmi rychlou střelu, dobrý první dotek s míčem a dělá si výbornou pozici pro zakončení. V Příbrami šel úplně naslepo za obránce a věděl, že tam dostane přihrávku. Je to střelecká intuice,“ chválí jej Miroslav Jirkal.

Bývalý brankář v ročníku 2003/04 dohlížel z pozice asistenta trenéra Františka Straky právě na vynikající spolupráci Pacanda, Jun. Ta to tehdy po pěti kolech

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud