27. února 2021 • 11:50

Zakázaná Tribuna štafle: fanoušci vytáhli pelíškovský vzkaz udavačům

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkal se dvanáctý s desátým, sobotní zápas FORTUNA:LIGY mezi Bohemians a Českými Budějovicemi (1:1) měl přesto silný náboj. Domácí klub kvůli stížnostem občanů vyzval fanoušky, aby upustili od tradičního shromažďování na štaflích za východní tribunou. Fanoušci reagovali po svém: „Udavači všech zemí, vyli… si prd..!“ vyzdobili přes noc zeď vzkazem.



Klidné ospalé vršovické ráno. Před stadionem Bohemians ale už hlídkuje vozidlo Městské policie. Další policejní auto projíždí kolem, okénko jde dolů a policista upozorňuje muže, který si fotí transparent na zdi stadionu Bohemians: „Stojíte v silnici!“

Na zelenobíle vybarvené stěně z překližky stojí vzkaz ve stylu, kterým se do dějin českého filmu nesmrtelně zapsal Jiří Kodet, když si jako válečný veterán Jindřich Kraus s gustem upravil slavné proletářské heslo.

Teď stojí výkřik v podobném znění na zdi vršovického stadionu. Zoufalí fanoušci Bohemians, kteří jsou známí věrnou podporou svého klubu za všech okolností, se proslavili po celém světě, když vloni na jaře přišli s originálním nápadem, jak sledovat zápasy v legendárním Ďolíčku, navzdory omezujícím vládním opatřením. Stačilo si k zídce naproti vršovické poště postavit štafle, žebříky nebo vysokozdvižnou plošinu.

Policisté byli většinou tolerantní, někteří z fanoušků si ale například s nošením roušek, dodržováním rozestupů a zákazem pití alkoholu na veřejnosti příliš hlavu nelámali.

Na zdi Ďolíčku se objevil vzkaz fanoušků lidem, kterým se nelíbila Tribuna štafle
Na zdi Ďolíčku se objevil vzkaz fanoušků lidem, kterým se nelíbila Tribuna štafle

„Při posledním utkání se Sigmou Olomouc došlo k opakovaným stížnostem občanů na linku 158 na vědomé porušování mimořádných opatření ze strany fanoušků na štaflích (shromažďování, nedodržování rozestupů, nenošení roušek),“ uvedli Bohemians na svých oficiálních stránkách. „Takové stížnosti jsou relevantní a policie je musí řešit, přestože v předchozích případech docházelo z její strany k velké toleranci, které si jako klub velmi vážíme.“

Navzdory tomu, že si Bohemians věrnosti svých fanoušků váží a jejich aktivita byla opakovaně příznivě hodnocena i soupeři, kteří do Ďolíčku jezdí, klub své příznivce vyzval, aby dnes ke stadionu nechodili.

„Klub je od samého začátku fenoménu štaflí za tuto aktivitu nesmírně rád. Přináší nám to podporu přímo při utkání i nevídaný mediální dosah a pozitivní reklamu. Avšak dodržování mimořádných opatření nouzového stavu České republiky musí zůstat nadřazeno zájmu klubu a jeho fanoušků, byť si o jejich smysluplnosti může každý myslet své,“ uvedli Bohemians. „S ohledem na výše uvedené důvody vám s lítostí doporučujeme, abyste v sobotu ke stadionu nechodili.“

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Slovácko obere Slavii. Rondič sestřelí i Pardubice
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
18

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud