Premium
25. února 2022 • 18:20

Fotbal v Česku na těžkých terénech trpí. Spásou hybrid, jenže má to háček

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Jablonci, Liberci či v Teplicích je to evergreen. Rozbolavělé hřiště ničené počasím, podmínkami, zátěží je tradicí. Ke klimaticky nevlídným adresám však připočtěme nyní i Bohemians nebo Spartu. Co se děje s trávníky v Česku? Existuje řešení?



Pardubičtí odkopali na Bohemians, kde dlí v dočasném domově, dva duely za čtyři dny. Gól nedali. Ani nedostali. S Hradce i Slováckem se ve fotbalové lize rozešli po nuzných remízách 0:0.

Přiznejme, ani jeden střet nebyl zrovna galaktickou podívanou. „Nebylo to moc pro oko diváka,“ přitaká pardubický kapitán Jan Jeřábek, jenž derby nedohrál pro vyloučení a následný souboj sledoval z tribuny. Dobře tak viděl, jak hru ničí šílený povrch: řídká tráva, hrbolatá… „Fotbal to kazí. Z každé přihrávky může vzniknout problém, hráčům všechno trvá dlouho,“ popisuje.

Mezi ligovými fotbalisty je rozhodně nejpovolanější postavou, která může do tématu přidat pár myšlenek. V Pardubicích totiž léta působil i jako správce stadionu, staral se rovněž o hřiště. „Vždycky jsem měl radost, když to dobře vypadalo,“ usmívá se.

Jenže na několika stadionech to aktuálně rozhodně dobře nevypadá. Na paškále jsou především již zmiňovaní Bohemians, Jablonec, Liberec, Teplice, trochu překvapivě i Sparta, která má přitom ekonomické možnosti na neskonale jiné úrovni než ostatní.

Pojďme si projet jednotlivé stadiony. Na Bohemce je potíž, i když v létě položili

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud